Аквамен (2018)

7337 630 votes
Актьори
Jason Momoa, Willem Dafoe, Amber Heard
Режисьор
James Wan
Сценарист
Will Beall, David Leslie Johnson-McGoldrick
Снимки
Village Roadshow Studios, Queensland, Oxenford
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
2018
Премиера в България
Държава
Австралия, САЩ
Продължителност
2 ч 23 мин
Бюджет
160,000,000
Трейлър на Аквамен (2018)
39 672
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Аквамен (2018)
Римейк на DC франчайзинг, за който все още няма пълна информация, както и видео. Сюжета се върти около Артър Къри, който е наследник на Атлантида. Той ще стъпи на трона в труден момент и ще се превърне в герой, в името на своя народ.

Митичният континент Атлантида може и да е потънал, но не и славата му. Артър Кърри, известен също като Аквамен, е водач на мощното подводно царство. Той е син на Атлана (Никол Кидман), която има правото да се качи на трона на Атлантида. Освен това, той е член в Лигата на справедливостта. Тъй като повече от две трети от земната повърхност е покрита от морета и океани, можем да си представим неговото влияние.

Понастоящем неговия полубрат брат Орм е на власт и иска да събере войска от всички шест океана, за да воюва с хората на земната повърхност, защото са замърсявали океаните в продължение на години. Когато възникна тази проблем и ситуацията се усложнява, Артър трябва да направи важна стъпка в хода на светлото бъдещето на своя народ, което ще го превърне в герой.

Заедно с Мера (Амбър Хърд), той търси тризъбеца на първия цар на Атлантида, който би подкрепил претенцията му към трона. Но Орм не може да допусне това, затова търси помощта на двама пирати, с които иска да спре Аквамен.

Тъй като е полу-човек, полу-атлантид и като дете не е знаел това, сега ще трябва да се изправи пред проблемите на произхода си. Той ще предприеме пътуването на своя живот, в което ще трябва да открие кой е той и дали е достоен да бъде цар?

 

Актьорски състав

 • Jason Momoa
  Jason Momoa
  Джейсън Момоа
 • Amber Heard
  Amber Heard
  Амбър Хърд
 • Nicole Kidman
  Nicole Kidman
  Никол Кидман
 • Willem Dafoe
  Willem Dafoe
  Уилям Дефо