Дедпул и Върколака

Аквамен 2 и изгубеното кралство (2023)

Aquaman and the Lost Kingdom
5.688 хил. гласа
Актьори
Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson
Режисьор
James Wan
Сценаристи
David Leslie Johnson-McGoldrick, James Wan
Снимки
London, England, UK
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Канада, Австралия, Исландия
Продължителност
2 ч 04 мин
Трейлър на Аквамен 2 и изгубеното кралство (2023)
23 293
Абонирай се за YouTube канала ни
Краля на Атлантида Аквамен трябва да се изправи срещу смъртния си враг Черният Манта, който е въоръжен с мощен тризъбец. Единствения му шанс е, да намери помощ от своя полубрат и доскорошен съперник Орм.

Аквамен 2 (2023)

Артър Къри известен като Аквамен (Джейсън Момоа) вече е съпруг и баща и не би разменил семейния си живот за нищо на света. Но като крал на Атлантида той трябва да бди над милиони морски създания, чийто живот сега е в опасност. Неговия смъртен враг Черната манта продължава да ближе раните си след първия си опит да го убие. Той се утешава с факта, че за него това е само една загубена битка в много по-голяма война. Черната Манта продължава да е обсебен от идеята да отмъсти за смъртта на баща си и да превърне водното му царството му в пепел. Този път обаче е много по-уверен в себе си и е сигурен, че има силата да повали Аквамен. С мистериозния Черен тризъбец той притежава невероятна сила. За Аквамен това не е изненада. Ако иска да се изправи срещу него и да спаси Атлантида и света от необратимо унищожение, трябва да намери обща кауза със своя полубрат, бивш противник и бившия крал на Атлантида Орм (Патрик Уилсън). Разрива между двамата е дълбок, но ако не го преодолеят, ще загубят своя дом – водното царство и всички жители в него. Струва ли си заради враждата си, да оставят смъртния им враг хората, да победят?

От финалните надписи на първата част става ясно, че злодеят Черната Манта не е мъртъв след падането си от скалата. Той е спасен от безскрупулния учен д-р Стивън Шин. В замяна иска Блек Манта да му помогне да открие изгубеното царство Атлантида, а като награда ще му предаде Аквамен.

Продължението беше обявено само един месец след изключително успешната първа част, която събра 1,1 милиарда долара в световен мащаб. Въпреки това трябваха 5 години за да се реализира. Джейсън Момоа е представил своята идея за продължение, а плановете за него започват през януари 2019 г.

Това е 15-ият и последен филм от старата вселена на DC, която се фокусира основно върху самостоятелни приключения с нови звезди и независими истории. Бен Афлек се завръща в ролята си на Батман.

С участието на

 • Jason Momoa
  Jason Momoa
  Джейсън Момоа
 • Amber Heard
  Amber Heard
  Амбър Хърд
 • Nicole Kidman
  Nicole Kidman
  Никол Кидман

Всички части

 1. Аквамен (2018)
  Аквамен (2018)
 2. Аквамен 2 и изгубеното кралство (2023)
  Аквамен 2 и изгубеното кралство (2023)