Амбър Хърд

Amber Heard
Амбър Хърд
Дата на раждане
22 April 1986
Роден град
Остин, Текса
Възраст
37
Националност
САЩ
Богатство
$ 9 мил.
Височина
1.7
Първи филм
Jack & Bobby (2004)
Най-добър филм
Светлините на стадиона (2004)
Най-лош филм
Лондонски поля

Амбър Хърд е американска актриса от Тексас, която е участвала в различни филми и нестандартни роли. Тя започва актьорската си кариера със спортната драма Светлините на стадиона (2004), след която започва да се появява с малки участия. Нейният пробив идва, когато е оценена с поддържащите си роли в два касови хита: Ананас Експрес (2008) и Никога не се предавай (2008). Печелейки редица признания, скоро започва да играе изпълнява роли. Оттогава тя е част от няколко финансово успешни филма, където е забелязана със своите значими изпълнения.

Израснала в Остин, за Хърд е известно, че си е проправила пътя към Холивуд чрез твърдост и решителност, тъй като идва от скромно семейство. На 17-годишна възраст се отказва от образованието си, за да се отдаде на работа като модел. Тази страст трае известно време, преди да се премести в LA, с цел да стане актриса. Когато пристига под палмите, на нея е предложено да се снима в няколко телевизионни сериала, с които грабва вниманието на зрителите. След като прави първите си стъпки към киното в Светлините на стадиона, тя продължава с участия в сериали.

Амбър е известна с енергичността и характера на жена, която никога не се предава, тъй като трябваше да се бори след отменен телевизионен сериал, няколко неуспешни продукции и много негативни критики. След всички свои борби, тя продължава да бъде част от много филми и да печели редица награди. Освен това Хърд е активистка, която открито говори за осведомеността на домашното насилие. Поради това тя вдигна много шум в таблоидите, след прекратяването на връзката си в Джони Деп, който обвини в насилие, а получената сума от съдебните решение, даде като благотворителност.