Смърт край Нил

Пришълецът: Завет (2017)

6.4248 380 votes
Актьори
Michael Fassbender, Billy Crudup, Katherine Waterston
Режисьор
Ridley Scott
Сценарист
Ronald Shusett, Dan O'Bannon
Снимки
Fox Studios, Sydney, Moore Park
Жанр
Екшън, Ужаси
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ, Англия
Продължителност
2 ч 02 мин
Трейлър на Пришълецът: Завет (2017)
8 832
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Пришълецът: Завет (2017)
Членовете на екипажа на космически кораб, трябва да намерят нова планета, която да колонизират. Надявайки се, че са попаднали на планетата с идеални условия, те са изправени пред мрачна изненада.

Alien: Covenant (2017)

Космически кораб, целта на който е да намира нови светове, пътува до далечни планети. В дълбините на космоса, екипажът открива нещо, което изглежда подозрително, в тази час на галактиката. Но откритието, няма да е това, което те са очаквали, защото това е един тъмен и опасен свят, чиито единствен обитател, е синтетичния робот Дейвид, който е оцелял от неуспешната Прометей експедицията. Той ще разкаже собствената си история.

Предистория и информация

Режисьора Ридли Скот, в началото на кариерата си е направил подобно филми в научно фантастичния жанр. След като, Прометей (2012) се превърна в топ филм в жанра на космическите кораби, той обяви, че ще се завърне с продължение. Новата му продукция, няма да стъпи по-долу, дори и от Blade Runner 2 (1982).

В Прометей, почти целия екипаж загина. Оцелели са само двама души, които са избягали на мъртвата луна LV-223: астронавт Елизабет Шоу и роботът Дейвид. LV-223 е един от трите най-големи тазови гиганти. Тя има голяма система от планини, пустини и долини. Атмосферата е съставен е 70% азот, 250% кислород и 5% въглероден диоксид, както и седи от аргон и други газове. От това бързо разбираме, че атмосферата е идентична с тази на Земята, с изключение, че има висока концентрация на въглероден диоксид. Твърди се, че човек, без необходимото оборудване, може да оцелее там само няколко минути.

Те бяха отишли да търсят люлката на човечеството, но вместо това намериха расата на Xenomorphs – зловещи и интелигентни същества от друг свят.

Ноуми Рапас не се върна за продължението на Прометей, въпреки първичните планове.

Докато първа част, е написана от авторите Damon Lindelof и Jon Spaihts, то сега вселената е в ръцете на Майкъл Грийн.

Много въпроси останаха в предишния епизод, което беше насочено с една цел – да се осигури достатъчно материал за продължението. Това, което грабна най-много зрителите, беше графиката. Още в началото, филма постави зрителите в космическия кораб, в който единствено Дейвид беше буден. А още повече, с този неочакван край, всеки фен на Прометей, ще очаква неготово продължение.

За продължаване на Ридли Скот също обяви, че зрителите могат да очакват, действията от предния епизод, но с повече – зъби, нокти и кръв.

Актьорски състав

 • James Franco
  James Franco
  Джеймс Франко
 • Michael Fassbender
  Michael Fassbender
  Майкъл Фасбендър
 • Katherine Waterston
  Katherine Waterston
  Катрин Уотърстън

Всички части

 1. Прометей (2012)
  Прометей (2012)
 2. Пришълецът: Завет (2017)
  Пришълецът: Завет (2017)
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички