Майкъл Фасбендър

Майкъл Фасбендър
Michael Fassbender
Дата на раждане
02 Април 1977
Роден град
Хайделберг
Възраст
44
Националност
Германия
Богатство
$ 30 мил.
Височина
1.83
Първи филм
Hearts and Bones (2001)
Най-добър филм
12 години робство
Най-лош филм
Снежния човек

Майкъл Фасбендър е талантлив актьор с много награди и признания. Той е известен най-вече с филми като Глад (2008), 12 години робство (2013) и филма за Стив Джобс.

Отпаднал от Драматичния център на Лондон, страстта му към актьорството го подтиква да се присъедини към британската театрална трупа Headlong, където изпълнява пиесата Три сестри. За да се издържа през това време сменя различни работни длъжности включително и барман, преди да встъпи в първата си екранна роля във военно-драматичния минисериал от 2001 г. Братя по оръжие. Продължавайки той участва в други телевизионни сериали и филми, преди да направи дебюта си на големия екран, с успешната роля във военно-фантастичния филм 300 (2006). След това затвърдява позициите си с ролята на активиста Боби Сандс в биографичния филм Глад (2008), с който печели британска независима филмова награда. Забележителните му изпълнения, като робовладелеца в 12 години робство и титулярната роля в биографичния филм Стив Джобс му донесоха номинации за Оскар. През годините този забележителен актьор събра признанието на критиката и натрупа популярност, изобразявайки много други забележителни роли във филми като Прометей и Х-мен.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички