Катрин Уотърстън

Катрин Уотърстън
Katherine Waterston
Дата на раждане
03 Март 1980
Роден град
Уестминстър
Възраст
40
Националност
Англия
Богатство
$ 1 мил.
Височина
1.82
Първи филм
Americana (2004)
Най-добър филм
Майкъл Клейтън (2007)
Най-лош филм
Война за светлина (2017)

Семейство на актьори

Катрин Уотърстън не можа да устои на семейната черта, защото всички са актьори и имат цяла история. Името Уотърстън идва от род на артисти. Тя е наследила перфектното семейство, в което майка ѝ е модел, а от баща си вкусва блясъка на Холивуд, който има Златен глобус, Оскар и няколко наградй Еми. Той е ветеран, Сам Уотърстън, който е най-добре признат с неговата номинирана за Оскар с ролята като Сидни Шарнберг през 1984 г. в британската биографична драма Убийственото поле,  за режима на червените кхмери. Той спечели редица награди във филма Закон и ред, кариерата му обхваща 5 десетилетия, през които е участвал в над 80 филма.

Майката на Уотърстън, Лин Луиза, също се радва на кариера в шоу-бизнеса като модел.

Достатъчно е да се каже, че децата им има какво да запазят. Семейството на Кат е потопено в света на забавленията – нейната сестра Елизабет е актриса, а брат ѝ Греъм е режисьор.

Въпреки всичко това, за нейната реализация няма някаква по-специална подготовка, от останалите филмови звезди, а както всички тях трябва да премине през подходящо образование. Тя е посещавала университета в Ню Йорк, където се е надява да завърши едновременно две специалност – актьорство и фотография, но поради тежките натоварвания в двете области тя се фокусира върху театъра, следвайки стъпките на семейството си.

 

Кариера

Повечето актьори днес започват кариерата си в училище по актьорското, но с Катрин  историята е различна. Родена в семейство, където всички изглеждат луди по актьорството, тя решава, че ще бъде различна от своите братя и сестри. В резултат на това, тя подхваща страст към нещо друго – фотография, благодарение на обичаната си тъмна стая, тя е добро място за една треската тийнейджърка.

Въпреки своята ранна любов към фотографията, Катрин накрая решава да се върне в семейния бизнес. След като завършва училището си в Уиндзор, Кънектикът, Катрин заминава за Ню Йорк, за да започне в Училището по изкуствата в Тиш. Тя печели BFA в актьорско майсторство.

Въпреки поредицата от филмови изяви, Уотърстън се мъчеше да пробие в киното до  2014 г., когато участва във Вроден порок. Ролята ѝ спечели първите 7 номинации за  кариерата си, една от които е наградата Робърт Алтман. Две години след това получи най-голямата си награда във “Фантастични животни и къде да ги намерим. Ролята й спечели Изборът на тийнейджърите“. Другата нейна забележителна роля е  Пришълецът: Завет.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички