Бързи и яростни 9

Засукан свят (2019)

Актьори
София Бобчева, Мариус Куркински, Камен Донев
Режисьор
Мариус Куркински
Сценарист
Емил Бонев
Снимки
Родопи
Жанр
Драма
Година
2019
Премиера в България
Държава
България
Продължителност
1 ч 51 мин
Трейлър на Засукан свят (2019)
8 274
Абонирай се за YouTube канала ни
Мильо е овчар от Родопите, където е отхвърлен от предразсъдъците на обществото. Ежедневно се бори с омразата, прощава на всички и единствената му цел в живота е да продължава напред, за да трупа надежда.

Сюжета е базиран на едноименния разказ от известния сборник с истории Диви разкази на Николай Хайтов. Разказите отразяват бита и културата на българите от Родопите. За това и самия филм е заснет там, а според създателите му, Родопите са едно доста запазено, а да не казваме, че дори непокътнато място, което ни връща години назад от цивилизацията – без интернет, телевизия, телефони…

Мариус Куркински, освен че е режисьор, той поеме и главната роля на Мильо- мъж, който живее сред общество, което не иска да го приеме. Като за начало, той е роден преди сватбата на родителите си, което се е считало за неприемливо. Той живее в един криворазбран свят, ежедневно е потъпкван и мразен, а сутринта се събужда не с надежда, а с прошка. През целия си живот се бори с предразсъдъците на хората и все повече му се иска да умре. Тогава прозрява, че има още път да върви, през който вяра да натрупа.

Според Мариус Куркински светът е така засукан, че трудно може да се разграничат и най-елементарните неща, като добри и зло, хубаво и грозно… В един такъв свят, единственото нещо, което е сигурно и може да ни дава сили, са нашите корени. Докато хората на изкуството, живеят повече в своите мечти, то този филм ще ги накара да погледнат реалността. Трябва непрекъснато да се борим със злото, което не е случайно, а е съвсем целенасочено поставено срещу нас. Ако искаме да устоим, трябва да се съпротивляваме. Това е мнението на Куркински за посланието на филма към зрителя.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички