Смъртта може да почака
The Wheel of Time

Колелото на времето (2021)

Сезон 1
6 епизода
Актьори
Rosamund Pike, Marcus Rutherford, Josha Stradowski
Сценарист
Rafe Judkins
Снимки
Prague, Czech Republic
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
2021
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Колелото на времето (2021)
27
Абонирай се за YouTube канала ни
Епичен фантастичен сериал, в който магията се контролира само от няколко жени, които имат достъп до нейния източник, наречен Колелото на времето. След като е била покварена от Тъмния крал, в света им се появява хаос, оставяйки го порутен и дезорганизиран.

Със създаването на света, е създадено и така нареченото Колело на времето. Всяка от седемте му спици олицетворява една епоха, които се появява последователно една след друга. Преди много време този свят е бил доведен до ръба на унищожението от Тъмния крал, а неговите последователи продължават да сеят хаос дори хилядолетия след залавянето на господаря си. След тези съдбоносни дни магията може да се контролира само от жените, тъй като е била покварена от Тъмния крал.

Дните на легендата отдавна са отминали. Пастирът Ранд, води обикновен живот с баща си и двамата си най-добри приятели Перин и Мат. Но тъмни сили прекъсват тяхната идилия, като са нападнати от на злите тролове и привърженици на Тъмния крал. Възможно ли е един от тях да е пророкуваният прероден дракон, който ще се противопостави на Тъмния крал за да спаси или унищожи света?

Групата приятели намират помощ от магьосницата Мойрейн (Розамунд Пайк) и нейният бодигард Лан, които също са в опасност и се опитват да намерят убежище далече от дома. Но силите на злото достигат много по-далеч, от колкото те биха могли да си представят и вече никой не е в безопасност. Мойрейн ще има далеч по-важна роля в съдбата на света и в битката на доброто срещу злото, отколкото би могла да си представи.

Адаптация на едноименната сага написана от Робърт Джордан и Брандън Сандерсън.

Главни герои

Ранд е син на фермер, който заедно с приятелите си Мат и Перин е преследван като потенциален избраник на силите на злото.

Мойрейн (Розамунд Пайк) е магьосница, която се притичва на помощ на Ранд, заедно с бодигарда си Лан.

Егвене е голямата любов на Ранд, която работи за селската лечителка Нинаев.

Том е жонгльор, разказвач на истории и музикант, който се присъединява към опасното приключение.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички