Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Аромат на Липа (2023)

9.213 гласа
Актьори
Иван Барнев, Мария Бобева
Режисьор
Сиси Денкова
Сценарист
Sissy Denkova
Снимки
Memphis, Tennessee, USA
Жанр
Комедия
Година
Премиера в България
Държави
Трейлър на Аромат на Липа (2023)
221
Абонирай се за YouTube канала ни
Филм за българските имигранти в САЩ, които в опит да реализират американската мечта, не могат да се откъснат от своите корени.

Историята започва с нарастващата имиграция на българите, които се преселват в Америка, в опит да намерят по-добър живот. В предградията на Тенеси се формира малка българска общност, където иначе нямало почти никакви българи. Възможно ли е чужденец да постигне американската мечта? За да даде този отговор, филмът проследява историята Стефан, който хвърля куп усилия за това, но няма да е толкова лесно, защото е чужденец. Той се чувства не като дошъл от друга държава, а като пришълец от друга планета. Тук всичко приказват и заговорничат срещу него. Щастието и просперитета ще бъдат все по-трудни за нашите сънародници, тук няма никакви българи, а те са твърде малко. Докато се опитат да реализират американската мечта, те не се откъсват от своите традиции и корени.

Според Сиси Денкова българите са народ със сили корени и те остават такива, независимо от това къде се намират. Имигрантите не губят връзката си с останалите. Филмът е послание отправено с любов към България. Без значение, че някои след нас харесват западния начин на живот и се стремят към него, бягайки от страната си, те си остават българи.

За създаването на филма е отнело близо 3 години.