Дедпул и Върколака

Мега звяр 2: Падината (2023)

Meg 2: The Trench
581 хил. гласа
Актьори
Jason Statham, Shuya Sophia Cai, Jing Wu
Режисьор
Ben Wheatley
Сценаристи
Jon Hoeber, Erich Hoeber
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Китай
Продължителност
1 ч 56 мин
Трейлър на Мега звяр 2: Падината (2023)
27 173
Абонирай се за YouTube канала ни
Джонас се сблъсква с още по-големи акули, които са стоели спокойно на дълбините на океана вече 65 млн. години, преди да бъдат разгневени.

Изминали са четири години откакто Джонас Тейлър (Джейсън Стейтъм) оцеля след срещата си с гигантската акула Мегалодон. Сега застава начело на екип, който трябва да изследва най-дълбоките точи на океана, където все още и подводница не е плавала. На всички е пределно ясно, че това ще бъде едно не съвсем безопасно гмуркане на почти неизследвани досега дълбини на океана. Именно за това имат нужда от опитния ветеран Джонас, уменията на който в това са несравними.

Експедицията им е нарушена от безскрупулна минна корпорация, която извърша експлозии на дъното на океана, в търсене на скъпи ресурси. Скоро се оказва, че това ще бъде най-малкия проблем, защото експлозиите са привлекли вниманието на няколко праисторически акули, по-големи от всичко, което са виждали досега. Те идват от най-тъмните кътчета на океана и най-вече разгневени. Акулите не правят разлика между любознателни природозащитници и нарушителите на околната среда. Бързо става ясно, че не всички ще достигнат повърхността. Дори и за оцелелите на повърхността опасността продължава да дебне. Това са най-големите праисторическо хищници от преди 65 милиона години и никой не е подозирал, че все още може да са сред нас. Изправени пред нов тип заплаха, колосалните хищници се групират и атакуват хора и лодки по бреговете.

Продължение на филма за праисторическите морски чудовища от 2018 г., който спечели над 530 милиона долара с бюджет от 130 милиона. Плановете за продължението се зараждат след излизането на първата част. За разлика от първия филм, който е базирана на романа Мегалодон на Стив Олтън, е създаден изцяло нов сюжет. Имаше окачания и втория филм да е базиран на книгата и да се разказва за палеобиологът Джонас, който намира потомство на бебето акула, а самото то служи за туристическа атракция в изкуствена лагуна на брега на Калифорния. Но животното пораства, копнее за свобода и се измъква. То се е превърнало в огромен хищник с гигантски зъби и с дължина 20 метра е способно да погълне малка лодка. Всеки, който се изпречи на пътя му, бива изяден. Въпреки интересното продължение, филмът пое в изцяло нова посока.

С участието на

 • Jason Statham
  Jason Statham
  Джейсън Стейтъм

Всички части

 1. Мега звяр (2018)
  Мега звяр (2018)
 2. Мега звяр 2: Падината (2023)
  Мега звяр 2: Падината (2023)