Кунг-фу панда 4

Момчето и чаплата (2023)

The Boy and the Heron
7.643 хил. гласа
Актьори
Soma Santoki, Kô Shibasaki, Masaki Suda
Режисьор
Hayao Miyazaki
Сценарист
Hayao Miyazaki
Жанр
Анимация, Драма, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
Япония
Продължителност
2 ч 04 мин
Трейлър на Момчето и чаплата (2023)
331
Абонирай се за YouTube канала ни
Дете и говореща чапла се натъкват на старинна кула, която е портал към алтернативни светове, изпълнение със странни същества. Малкото дете иска да я използва, за да върне майка си.

По време на въздушно нападение над Токио майката на 12-годишния Махито е убита. След като баща му се жени за сестрата на починалата си съпруга и се премества от града в провинцията, където тя е израснала в старо имение с огромно стопанство. За Махито настъпва труден период. Той изобщо не може да свикне и особено да се примири с новата семейна ситуация. Скоро среща говореща чапла, която постепенно се превръща в негов водач, като му помага да намери отговорите на въпросите и света около себе си, разгадавайки тайните на живота. Махито се натъква на мистериозна кула, а неговия нов приятел твърди, че майка му е все още жива и е държана като затворник в тази странна сграда. Когато мащехата му също изчезва, младият авантюрист тръгва към мистериозната кула. Тук той открива вълшебен свят, пълен с фантастични същества. С какви опасности трябва да се сблъска Махито по време на пътуването си?

Преводът на японското заглавие е “Как живееш?”. Това е заглавието на книгата на Гензабуро Йошино публикува през 1937 г. в която разглежда войната в тихия океан. Продукцията не е пряка адаптация, но книгата играе важна роля в сюжета, в който се разгръща и оригинална история. Филмът се опира на собственото детство на Миядзаки и разглежда теми като израстването и справянето с конфликти и загуби. За Момчето и чаплата студиото взема решение да не се използват никакви рекламни материали под формата на трейлъри, изображения или резюмета на сюжета за японската премиера през юли 2023 г. Единственото изключение е плакат. Допълнителни материали бяха добавени едва по-късно като международна реклама.

Актьорски състав

 • Dave Bautista
  Dave Bautista
  Дейв Батиста
 • Florence Pugh
  Florence Pugh
  Флорънс Пу
 • Willem Dafoe
  Willem Dafoe
  Уилям Дефо
 • Christian Bale
  Christian Bale
  Крисчън Бейл
 • Gemma Chan
  Gemma Chan
  Джема Чан
 • Dan Stevens
  Dan Stevens
  Дан Стивънс