Флорънс Пу

Florence Pugh
Флорънс Пу
Дата на раждане
03 January 1996
Роден град
Оксфорд
Възраст
28
Националност
Англия
Височина
1.63
Първи филм
The Falling (2014)
Най-добър филм
Лейди Макбет
Най-лош филм
Malevolent (2018)

Нови и очаквани филми

  1. Thunderbolts (2025)

В творчеството на тази актриса няма толкова много филми, но въпреки това тя вече се смята за новата звезда на Великобритания, която освети холивудските хълмове със своята светлина. Тя е известна стана известна най-вече с сензационната адаптация на разказа на Лесков, Лейди Макбет и утвърди позицията си на филмова звезда със Семейни кютеци.

 

Ранна възраст

Флоренс е родена в Оксфорд. Нейният баща Клинтън е успешен ресторантьор, който започва своя бизнес с откриването на малко кафене, а майката ѝ, Дебора е професионална балерина и преподава хореография.

Флоренс прекарва детството си заедно с двете си сестри и брат си в испанския град Андалусия, като от 6-годишна възраст започва да изучава драма до завършване на основното си образование.

През 2007 г., заедно със семейството си, се завръща в Англия, където продължава образованието си в едно от най-престижните частни училища във Wychwood.

На 13 години Флоренция влиза в колежа „Св. Едуард“, който е известен с възпитаници, като самия Лорънс Оливие.

 

Кариера

Като малко момиче, в детството си мечтаеше за актьорската професия. Докато учи в колежа тя участва в представления на студентския театър. Флоренс също обича музиката, свирела добре на китара и изпълнявала известни песни на Radiohead и Oasis, които е качвала в канала си в YouTube

През 2013 г. момичето взема решение за първи кастинг, който минава добре. Външният вид на Флоренс съответства с идеите на режисьора Карол Морли за въпросната героиня, а потенциалът на младата актриса не оставя шанс на нейните съперници. В резултат на това, естетическата мистична драма “The Fall”, която разказва за трудния период на израстването, спечели одобрението на критиците, които отбелязаха дебюта на Флоренс Пу. 17-годишното момиче, изигра перфектно ролята, в която ѝ помогна обучението в частните училища. Във филмът изгря още една британска звезда Мейзи Уилямс.

Следващия филм, в който се открои бе адаптацията на роман Николай Лесков, Лейди Макбет. Според критиците, нищо не е останало от Русия, освен потискащата атмосфера на провинциалния град и усещането за нещастие, което се приближава до зрителя. Режисьорът на драмата залага на необичайна комбинация от поява на Катрини (Флоренс) и нейния стоманен характер и жестокост. Тя е принудена да се омъжи за мъж на средна възраст, а по-късно те се влюбва в друг и извършва ужасно престъпление, след което никога повече няма да бъде щастлива.

Повечето критици приветстваха нестандартния подход на режисьора към адаптацията на класическото произведение, както и драматичния талант на младата актриса. Но много други го критикуваха за прекомерна драма, както и за изобилието от сцени, в които Флоренс се появи гола! Негативните критици говоря за факта, че това е начина за изграждане на кариера, показвайки младия чар.

Въпреки това, в интервю, дадено след премиерата, Флоренс отговори, че не вижда нищо лошо в това:

[quote]Имам добри родители и в детството си гледахме европейското кино заедно, така че „голотата“ никога не е била проблем за мен – стига да остане красива.[/quote]

 

След успеха на младата актриса в Лейди Макбет офертите падаха една след друга. През 2018 г. в Без последна спирка тя участваше заедно с Лиъм Нийсън и Вера Фармига, а през 2019 г. с хита Семейни кютеци, с участието на Скалата, името ѝ достигна кината на всички държави.