Лейди Макбет (2016)

6.818 120 votes
Актьори
Florence Pugh, Paul Hilton, Cosmo Jarvis
Режисьор
William Oldroyd
Сценарист
Alice Birch, Nikolai Leskov
Снимки
Northumberland, UK, England
Жанр
Драма
Година
2016
Премиера в България
Държава
Англия
Продължителност
1 ч 29 мин
Трейлър на Лейди Макбет (2016)
1 128
Абонирай се за YouTube канала ни
Във викторианска Англия, млада жена е потисната от нейния властен съпруг в имението му. Тя има афера със своите служители, с която решава да промени живота си.

Lady Macbeth (2016)

Филма е създаден въз основа на късия разказ лейди Макбет и разкрива история на  седемнайсетгодишната Катрин, която живее в селската част на Англия през 1865, и има брак с горчив човек – Александър, който е два пъти по-възрастен от нея. Сватбата е резултат от споразумение на бащата на Александър –  Борис.

Още след първата вечер, тя разбира, че ще живее в нещастен нов дом, толкова голяма, колкото строг. Тя прекарва дните си в стаите и има контакт само с няколко служители. Тя живее в едно студено семейство, където няма право на мнение. Между нея и служител на Александър има страстна афера. Един ден в резултата на експлозия в една от мините на Борис, съпруга й е принуден да напусне имението за известно време. В този момент, Катрин започва да нарушава неговите заповеди. Когато нейната необуздана любовна енергия се освобождава, Катрин решава от сега нататък да получава това което иска.

С участието на

  • Florence Pugh
    Florence Pugh
    Флоренс Пу