Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Чуден свят (2022)

Strange World
5.746 хил. гласа
Актьори
Jake Gyllenhaal, Gabrielle Union, Jaboukie Young-White
Режисьор
Don Hall
Сценарист
Qui Nguyen
Снимки
Walt Disney, California, USA
Жанр
Анимация, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 42 мин
Трейлър на Чуден свят (2022)
2 046
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Чуден свят (2022)
Семейство изследователи са на експедиция в красив и опасен свят, населяван от очарователни, но и опасни същества.

Някога семейство Клейд са били легендарни изследователи. Техния син Сърчър не е изключение. Поне не и докато един ден баща му не изчезва безследно. След този момент губи приключенския си дух и става фермер.

Преди 25 години те са открили електроцентрала, която превръща родното им кралство Авалония, което е оградено от непроходими планини, в сияйна утопия. Но сега, когато растението започва да гние, фермерът трябва да се впусне дълбоко навътре към корена на растението. Така президентът и ръководител на експедицията Калисто се появява пред вратата му и го моли помощ. Заедно със сина си Итън, който тайно се присъединява към експедицията и строгата си съпруга Меридиан, те трябва да навлязат в опасния свят Авалония, където да открият много специално същество. Тук откриват чуден свят, пълен с причудливи същества. Това е един свят колкото красив, толкова и коварен. Всяко едно същество може да бъде с очарователна прелест, но и също толкова опасно. За това семейството трябва да бъде бдително и внимателно, да избягва примамливата красота и да не забравя целта на мисията си. Те са изправени пред многобройни опасности и дори невидими същества. Мисията обаче е изложена на риск, защото разногласията и кавгите им, заплашват да провалят експедицията. За да постигнал целта си, те трябва да решат своите лични спорове. Те трябва да се обединят отново като семейство и най-вече бащите да преодолеят различията със своите синове, преди да спасят своя свят.

Дон Хал е режисирал анимационните филми Мечо Пух (2011), Героичната шесторка (2014), Смелата Ваяна (2016 ) и Рая и последният дракон (2021).

Филмът е създадено по модела на приключенските разкази Пътешествие до центъра на земята на Жул Верн. Смята се, че визуално има паралели с научнофантастичния разказ на Отвъд безмълвната планета на Клайв Стейпълс Луис.

Филмът е почит към пълп списанията: популярните фантастични истории от първата половина на 20-ти век.

С участието на

  • Jake Gyllenhaal
    Jake Gyllenhaal
    Джейк Джилънхол