Кралството на планетата на маймуните

Стихии (2023)

Elemental
7125 хил. гласа
Актьори
Leah Lewis, Ronnie Del Carmen, Mamoudou Athie
Режисьор
Peter Sohn
Сценарист
Brenda Hsueh
Снимки
The Walt Disney Studios, Burbank, California, USA
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 41 мин
Трейлър на Стихии (2023)
9 572
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Стихии (2023)
В един град, в който живеят всички земни стихии - вода, въздух, земя и огън, огненото момиче Пламена и Лей , който е вода, се опитват да бъдат двойка, въпреки различията си.
В един град наречен Стихиокол живеят многобройни странни същества, които са олицетворение на земните стихии – вода, земя, въздух и огън. Те живеят щастливо, като спазват едно важно правило – стихиите не трябва да се смесват. Сред всички тях са огненото момиче Пламена и Лей, който е склонен да се носи по течението, защото е вода. Веднага след първата си среща стигат до заключението, че не могат да си допаднат, защото са твърде различни. Те смятат, че приятелство им е невъзможно. Огън и вода заедно, какво ли може да се получи? По стечение на обстоятелствата обаче, те трябва да намерят общ език, защото темпераментната Пламена се опитва да спаси магазина на родителите си и трябва да получи помощ от Лей. Докато прекарват все повече време заедно и открива, че може би има повече общи черти, отколкото са си мислели в началото и става дума за нещо повече от приятелство. Между двамата буквално прехвърчат искри. Въпреки очевидните си различия те са двойка. Все пак в техния град живеят всички стихии, превърнали. Някои от тях се съчетават добре, а други изобщо не се съчетават. Но истинското изкуство се състои в това, да намериш общ език въпреки различията си. Изглежда, че противоположностите наистина се привличат и че това не е просто глупава поговорка.

27-ият филм на Pixar. Режисьорът Питър Сон е вдъхновен от Ню Йорк, защото за него градът е смесица от култури. Подобно на природните стихии, някои от хората са несъвместими, а други, дори ако на пръв поглед нямат нищо общо помежду, образува синергия.

Идеята на режисьора е дошла от преживяванията му като син на имигранти от Корея в Ню Йорк през 70-те години. Родителите му работели в магазин за хранителни стоки в Бронкс и попаднали в квартал, който бил смесица от различни култури. Той иска да отрази това в “Стихии”.

Филмът е разработван в продължение на седем години, а майката и бащата на Питър Сон са починали. С филма си той иска да благодари на родителите си и в същото време да покаже какво са пожертвали за него.

Композиторът Thomas Newman е създал саундтраците на три други филми на Pixar: Търсенето на Немо (2003), УОЛ-И (2008) и Търсенето на Дори (2016).