Кунг-фу панда 4

Батман (2022)

The Batman
7.8759 хил. гласа
Актьори
Zoë Kravitz, Robert Pattinson, Colin Farrell
Режисьор
Matt Reeves
Сценаристи
Matt Reeves, Bill Finger
Снимки
Watford, England, UK
Жанр
Драма, Екшън, Криминален
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 56 мин
Трейлър на Батман (2022)
3 693
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Батман (2022)
Трейлър на Батман (2022)
Брус Уейн разследва поредица от загадъчни убийства на престъпници, уликите на които стигат до самия него. Подозренията падат върху Жената-котка, Пингвина и влиятелен мафиотски бос.

Вече две години милиардерът Брус Уейн (Робърт Патинсън), скрит под маската на Батман, се потапя в дълбините на Готъм, като обикаля нощните улици и изправя престъпниците пред правосъдието от сенките. Но той е сам в борбата, подкрепен единствено от своя иконом Алфред (Анди Съркис) и честния полицай Джеймс Гордън. Готъм е просто едно джудже, проядено от корупционна мрежа, в която са включени всички влиятелни, богати, елитни и дори съдебната система. Враговете му са най-силните и влиятелни хора в града, което затруднява преследването на целта му.

Пред очите на всички се случва това, в което никой не е вярвал: мистериозен убиец се прицелва в елита на Годъм. Той извършва серия от нападения, оставяйки следа от смразяващи убийства. Убиецът оставя следа от пъзел, която ще отведе Батман на бурен и безмилостен път. Брус решава да използва детективските си умения, за да го открие. Следвайки пътя на множество загадъчни улики, той влиза все по-дълбоко в подземния свят, където се подвизават съмнителни персонажи като Селина Кайл, известна като Жената-котка (Зое Кравиц), Осуалд известен като Пингвина (Колин Фарел), Едуард Наштън познат като Енигмата, местен мафиотски бос и други. Но уликите водят Батман и към самия него и неговото минало. Това го навежда на мисълта, че е време да разоблечи не само този убиец, но и да изправи пред съд всички, които са злоупотребявали с властта си. Движейки се между сянката и светлината, Батман трябва да сключи съюзи с някои от тези тъмни фигури.

Първоначално Бен Афлек обяви плановете за създаването на филма, който е разработван дълго време след Лигата на справедливостта (2017). Бен Афлек трябваше да продължи с ролята си, като едновременно с това да бъде режисьор и сценарист. През 2017 г. се отказа от проекта, след което Мат Рийвс пое режисурата и пренаписва изцяло сценария.

 

С участието на

 • Colin Farrell
  Colin Farrell
  Колин Фарел
 • Zoë Kravitz
  Zoë Kravitz
  Зоуи Кравиц
 • Andy Serkis
  Andy Serkis
  Анди Съркис