Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Светкавицата (2023)

The Flash
Световете се сблъскват
6.7212 хил. гласа
Актьори
Ezra Miller, Sasha Calle, Michael Keaton
Режисьор
Andy Muschietti
Сценарист
Christina Hodson
Снимки
London, England, UK
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия
Продължителност
2 ч 24 мин
Трейлър на Светкавицата (2023)
3 185
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Светкавицата (2023)
Бари Алън се е върнал назад във времето, където неволно е променил някои неща и идвайки в настоящето вижда едно малко по-различно измерение. Сега някои от членовете на Лигата на справедливостта липсват, а той трябва да поправи това.

Никой не познава Бари Алън, но всеки знае кой е Светкавицата. Той е част от  Лигата на справедливостта – екип от супергерои около Батман заедно със Супермен, Жената чудо, Аквамен и Киборг. Когато не се бори с престъпността, работи като криминален следовател в полицейското управление на Сентръл Сити. Неговата суперсила е, че може да се движи в пространството и времето със свръхчовешка скорост. Заедно с останалите супергерои предотврати поредната глобална катастрофа, но въпреки светкавичната си скорост постоянно закъснява за работа, заради двойнствения си живот.

Животът му се усложнява, когато баща му е обвинен в убийството на майка му. Той прави откритие, което може да върне майка му. Оказва се, че способностите му са много по-големи, отколкото е предполага, защото може да пътува във времето. Бари предприема съдбоносно решение: да пробие космическото време и да се върне в миналото, за да промени събитията. Така той планира да манипулира миналото, за да предотврати смъртта на майка си и да докаже невинността на баща си, който първоначално е осъден за убийството ѝ. Но пътуването му няма да бъде както на него би му се искало, защото ще остави тежки последици. В този свят среща версия на себе си, която не е развила суперсили. Това е само една малка изненада на фона на това, което предстои да открие. Действията му са създали една нова реалност, в която криптонския генерал Зод заплашва да унищожи планетата. По-големият проблем е, че в тази реалност няма голяма съпротива, защото няма супергерои, които да спрат Зод. Единствената надежда е Батман, който всъщност отдавна се е пенсионирал, а Супермен е жена, която като че ли няма очакваните сили.

Бари Алън е следовател, но въпреки че има значителни умения, неговата точност и всеотдайност го правят доста по-бавен в сравнение с колегите си. Ако във всичко е изряден, то не и със сроковете на изпълнение на задачите си. Това внезапно се променя, когато Бари работи в лабораторията в силна гръмотевична нощ: светкавица пада от небето и удря рафт с химични материали, при което губи съзнание. Когато се възстановява, забелязва сериозни промени: той може да се движи със светкавична скорост. Ражда се Светкавицата.

Филма следва събитията на легендарния комикс Flashpoint, в която участват две версии на Батман. Светкавицата пътува назад във времето, за да предотврати смъртта на майка си. Това създава изцяло ново измерение, в което много неща са се променили: например Брус Уейн не е Батман, а е мъртъв, а вместо това баща му се е въплътил в Батман. Тази продукция не е директна адаптация на Flashpoint, но очевидно след завръщането на Бари в настоящето, някои герои от Лигата на справедливостта са изчезнали, при което той трябва да поправи промените в настоящето.

The flash 2023 Poster Supermen The flash 2023 Poster Batman The flash 2023 Poster 3 The flash 2023 Poster 2 Supermen The flash 2023 Poster The flash 2023 Poster The flash 2023 Poster Batman

 

 

 

С участието на

  • Ben Affleck
    Ben Affleck
    Бен Афлек
  • Michael Shannon
    Michael Shannon
    Майкъл Шанън