Майкъл Шанън

Michael Shannon
Майкъл Шанън
Дата на раждане
07 August 1974
Роден град
Лексингтън, Кентъки
Възраст
49
Националност
САЩ
Богатство
$ 8 мил.
Височина
1.92
Първи филм
Overexposed (1992)
Най-добър филм
Омагьосан ден
Най-лош филм
Кенгуруто Джак

Нови и очаквани филми

  1. Моторджии (2023)

Майкъл Шанън е американски актьор и музикант. Той е известен с работата си във филма Хищници в мрака, за която е номиниран за Оскар. Той също така спечели номинация за Оскар за поддържащата си роля във По пътя на промените (2008). Ролята му в Човек от стомана (2013) му донесе много слава, в допълнение към добрия финансов успех на филма.

Роден в Кентъки, където прекарва детството си, като младеж Майкъл Шанън прави своя дебют в професионалните музикални среди в Чикаго. Сменяйки няколко групи (Steppenwolf сред по-известените), той изучава музикалния занаят, като сменя дестинациите си от Лондон до родния си град.

Актьорската му кариера започва с театрални участия, а възможността да открие телевизия се появява през 1992 г., когато започва с поддържащи роли в различни телевизионни филми. Кариерата му на поддържащ актьор се засилва от 2000-те с участието във Ванила Скай с Том Круз. Изпълненията му постепенно се забелязват, а лицето му започва да става познато на публиката, при което продължава към големи продукции като Лоши момчета 2 (2003). От този момент популярността му бавно расте и талантът му наистина избухва пред широката публика през 2008 г., когато е на снимачната площадка заедно с Кейт Уинслет и Леонардо Ди Каприо в По пътя на промените. За изпълнението си получава номинация за Оскар за най-добра поддържаща роля.

Актьорът избира най-различни роли, без да се ограничава в конкретен характер. Така той е корумпиран полицай, преследващ Джоузеф Гордън-Левит (Спешна пратка ), страховит наемен убиец (Леденият), безмилостен и харизматичен бизнесмен  (99 Homes).