Кралството на планетата на маймуните

Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse
8.6365 хил. гласа
Актьори
Shameik Moore, Oscar Isaac, Hailee Steinfeld
Режисьори
Kemp Powers, Joaquim Dos Santos
Сценаристи
Christopher Miller, Phil Lord
Снимки
New York City, New York, USA
Жанр
Анимация, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 20 мин
Бюджет
$150 000 000
Трейлър на Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)
8 668
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)
Трейлър на Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)
Майлс и Гуен Стейси трябва да създадат елитен екип, който да включва други версии на Спайди от различни измерения. Само така ще могат да надвият непобедим злодей, който е опасност за всички вселени.

Спайдър-мен: В Спайди-вселената 2

Майлс тъкмо е свикнал с ролята си на приятелски настроен супергерой, който патрулира из града, за да го брани от злодеите и пред него се появява нова заплаха. С откриването на мултивселената, младежът от Бруклин се впуска в следващата глава от своето приключение, в което ще научи на какво още е способен.

Измина време откакто Майлс Моралес и Гуен Стейси се запознаха. Междувременно Гуен има свои лични проблеми. В своята вселена се чувства самотна и като момиче-паяк отново и отново спасява света. Докато се бори с гадняри и злодеи, тя е замесена в смъртта на Питър Паркър. Баща ѝ прави всичко по силите си, да изправи престъпника пред правосъдието. Дори и това да е собствената му дъщеря, решението му няма да се промени. Когато Гуен се натъква на някаква странна версия на Лешояда, става явно, че в мултивселената се е пропукала. Това дава възможност на спайди героите да се предвижват свободно от една вселена в друга. Мигел О’Хара, известен още като Спайдър-мен 2099 (Оскар Айзък) застава на чело на група, която трябва да внесе малко ред в спайди вселената. Сега е шансът Гуен отново да види Майлс. Той обаче се бори с нов загадъчен противник Петното, който създава хаос в града. Неговите действия обаче ще стигнат по-далеч от очакваното, защото способността му може да повлияе на стабилността на мултивселената. Заедно с Гуен Стейси се обединяват с елитна група от най-добрите спайди герои от различните вселени, за да се изправят срещу силен враг, по-могъщ от всичко, с което са се сблъсквали досега. Но как Майлс да се справи със заплаха от такъв размер, когато вече многобройни други като него са се сблъскват и не са успели. Ако иска да спаси хората, които обича, той трябва да разбере, какво наистина означава да си Спайдърмен, изправяйки се пред няколко невъзможни избори. Когато става въпрос за спасяването на всеки свят и хората, които обича най-много, Майлс ще трябва да го направи по своя начин.

Както и предния филм сюжета дълго време се пасеше в тайна, но се знаеше, че продължава историята около Майлс и връзката му с Гуен Стейси. Това продължение ще се фокусира върху силата на двойката, която трудно може да просъществува заедно, като се има предвид, че те живеят в алтернативни измерения. Усложненията, които съдбата им постава на пътя, могат да надхвърлят всички представи.

Разработката на продължението започва още преди излизането на първата част. Когато сценаристите осъзнаха, че имат твърде голяма история, за да я разкажат само в един филм, през декември 2021 г. обявиха, че продължението ще бъде разделено на два филма.

Предварително беше разкрито, че действието ще се развива в шест измерения, ще има 240 герои и ще бъде разработено от над 1000 аниматори. То ще бъде със същите мащаби като първата част или дори по-големи.

Актьорски състав

 • Hailee Steinfeld
  Hailee Steinfeld
  Хейли Стайнфелд
 • Amandla Stenberg
  Amandla Stenberg
  Амандла Стенбърг
 • J.K. Simmons
  J.K. Simmons
  Джей Кей Симънс
 • Kathryn Hahn
  Kathryn Hahn
  Катрин Хан

Всички части

 1. Спайдър-мен: В Спайди-вселената (2018)
  Спайдър-мен: В Спайди-вселената (2018)
 2. Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)
  Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)
 3. Спайдър-мен: Отвъд Спайди-вселената (2024)
  Спайдър-мен: Отвъд Спайди-вселената (2024)