Амандла Стенбърг

Amandla Stenberg
Амандла Стенбърг
Дата на раждане
23 October 1998
Роден град
Лос Анджелис, Калифорния
Възраст
25
Националност
САЩ
Богатство
$ 2 мил.
Височина
1.6
Първи филм
Колумбиана (2011)
Най-добър филм
Игрите на глада
Най-лош филм
Тъмна дарба

Нови и очаквани филми

  1. Спайдър-мен: Отвъд Спайди-вселената (2024)

Амандла Стенбърг е американска актриса, известна с поддържащата си роля в научно-фантастичния филм Игрите на глада. Той постигна огромен успех в международен план и получи множество награди. От своя страна това помогна на Амандла да направи името си известно сред широката публика.

От ранна възраст родителите ѝ я насърчават да влезе в шоубизнеса, без да има опит в актьорството. Амандла Стенберг започва кариерата си като детски модел, но избира да се отдаде на актьорското майсторство. Това всъщност се е случило с много други  артисти, певци (Уил Смит) и танцьорки (София Бутела), защото киното отваря повече възможности. Дебютира в киното през 2011 г. във френския екшън Колумбиана. Тя изигра второстепенна роля, но филмът постигна добър търговски успех, като спечели близо 61 милиона долара при бюджет от 35 милиона долара.

След няколко участия с второстепенни роли във филми и сериали, тя постигна пробив с ролята в Игрите на глада. След успеха си продължи да играе в много други продукции. Следващото ѝ попадение е в романтичния филма Всичко, всичко (2017), който беше сред хитовете на годината в своя жанр и фаворит за много младежи. През следващата година участва във фантастиката Тъмна дарба (2018), която въпреки че беше опустошена от критиците, филмите със суперсили винаги намират широка аудитория, колкото и банален да им бъде сюжета.