Кунг-фу панда 4

Спайдър-мен: Отвъд Спайди-вселената (2024)

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse
Актьори
Shameik Moore, Oscar Isaac, Hailee Steinfeld
Режисьори
Joaquim Dos Santos, Kemp Powers
Сценаристи
Dave Callaham, Phil Lord
Снимки
New York City, New York, USA
Жанр
Анимация, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
2024
Държава
САЩ
943
Докато Майлс се намира във вселена 42, в която Спайдърмен е злодей, в собствения му свят Петнто заплашва живота на баща му.

След като Майлс бе ухапан от радиоактивен паяк от друг свят, в живота му настъпиха редица промени: той стана Спайдърмен и единствения в неговия свят. Но не всичко е такова, каквото изглежда, защото след като влезе в костюма на супергероя, той разбра, че реалността е коренно по-различна: спайди вселената се състои от безброй паралелни светове, всеки от които има свой собствен и единствен Спайдърмен. Майлс, който принадлежи на Земята е 1610-тия и е само един от всички тях. Вселената не е чак толкова скучна и никой не бива да се чувства самотен и единствен.

В предната част той се присъедини към група спайди герои, които са под егидата на Мигел О’Хара. Тя трябваше да бъде пазител на вселената, тъй като от толкова много варианти и възможност за преминаване от една в друга, хаосът е неизбежен. Въпреки големите очаквания на Майлс, събитията не протекоха особено добре за него.

Точно сега, когато баща му е в смъртна опасност в лицето на злодея Петното, Майлс се намира на планетата Земя в 42-рата вселена. Това е един не особено приятен свят, особено като се имат предвид факта, че тук няма Спайдърмен. Без радетеля на справедливостта и кошмара на всеки злодей, този свят е обречен на гибел. Нашата синя планета, се е превърнала в един мрачен деспотичен свят, в който злото ехидно триумфира. Причината за всичко това не е липса на човека паяк, а това, че поради някаква причина той е избрал тъмната стана и се е превърнал в злодей. Неговия алтернативен аз сее хаос като злодей име Праулър. Ще успеят ли Гуен и спайди екипът да намерят Майлс или спасяването на вселената изисква неизбежна жертван?

С участието на

 • Hailee Steinfeld
  Hailee Steinfeld
  Хейли Стайнфелд
 • Amandla Stenberg
  Amandla Stenberg
  Амандла Стенбърг

Всички части

 1. Спайдър-мен: В Спайди-вселената (2018)
  Спайдър-мен: В Спайди-вселената (2018)
 2. Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)
  Спайдър-мен: През Спайди-вселената (2023)
 3. Спайдър-мен: Отвъд Спайди-вселената (2024)
  Спайдър-мен: Отвъд Спайди-вселената (2024)