Кунг-фу панда 4

Клети създания (2023)

Poor Things
8.494 хил. гласа
Актьори
Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo
Режисьор
Yorgos Lanthimos
Сценаристи
Alasdair Gray, Tony McNamara
Снимки
Hungary
Жанр
Sci-Fi
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Ирландия, Англия
Продължителност
2 ч 21 мин
Трейлър на Клети създания (2023)
3 181
Абонирай се за YouTube канала ни
Бела е върната отново към живота, но в един нов непознат свят. Жадувайки за всичко светско, тя бяга с изтънчен, но порочен адвокат, който иска да ѝ покаже живота отвъд науката.

В научнофантастичния романс д-р Годуин (Уилям Дефо) е на пръв поглед обезобразен налудничав учен, който обаче постига невъзможното, защото в хода на радикалните си експерименти връща Бела (Ема Стоун) отново в света на живите. Въпреки че първоначално съвремието и нейния ум не са в пълна хармония, младата жена с нетърпение чака да научи колкото се може повече за новия свят. Любознателна, тя се опитва да научи всичко, което е пропуснала. Но докато се намира в дома на чудатия гений, тя не може да прекрачи бариерите на своето време.

За да се сдобие с необходимата представа за света и да се зареди със светска енергия, под ръководството на брилянтния учен Бела тръгва на пътешествие, в което трябва да намери себе си и още повече житейския опит, който ѝ е липсва в новия свят. Тя среща Дънкан – изтънчен адвокат с порочна жилка, който ѝ показва света отвъд науката. Жадна за светското, което ѝ липсва, Бела бяга с него и започва едно шеметно приключение, което се простира на няколко континента. След като се откъсва от предразсъдъците на своето време и успява да се избяга от собствените си ограничения, Бела започва да се бори за равенство и свобода. Непоколебима в решимостта си, тя намира своето ново призвание в отстоява равенството, свободата и социалната справедливост.

Адаптация на едноименния рома на шотландския писател Алистър Грей от 1992 г. Алистър хвърля ироничен поглед на колониалната история на Шотландия интерпретирана с тип Франкенщайн история. Годуин има в имението си не само “майката природа”, която може да дарява живот, но и свое неродено дете.

С участието на

  • Willem Dafoe
    Willem Dafoe
    Уилям Дефо
  • Emma Stone
    Emma Stone
    Ема Стоун