Аквамен 2 и изгубеното кралство

Пърси Джаксън и боговете на Олимп (2023)

Percy Jackson and the Olympians
Сезон 1
2 епизода
Актьори
Walker Scobell, Aryan Simhadri, Leah Jeffries
Сценарист
Rick Riordan
Снимки
Mammoth Studios, Burnaby, British Columbia, Canada
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Пърси Джаксън и боговете на Олимп (2023)
1 177
Абонирай се за YouTube канала ни
Няколко деца откриват, че гръцката митология е истина, а техните родители са богове. Точно в този момент между боговете и чудовищата се заражда война, за която те се оказват неподготвени.

Гръцките божества са истински, а чудовищата и зверовете от гръцката митология са реални. Те отдавна не са в Гърция, защото са се преместили от Олимп в Америка и по-точно в Ню Йорк. Тук живее младежът Пърси, който няма представа за света, в който живее, докато един ден не вижда с очите си, как негов учител се превръща в чудовище, а най-добрия му приятел се оказва сатир с кози крака. Пърси разбира за истината за гръцката митология, а най-изненадващата част от всичко това е, че той е син на морския бог Посейдон. Той обаче няма време за радост, защото е преследван от гигантски минотавър. Пърси се оказва в средата на кръстосан огън в предстоящата война между боговете и титаните. Има само едно място, където е в безопасност: Лагерът на полукръвта, където има и други полубогове, които се обучават да се борят с чудовищата. Всеки от тях е разпределен в една от 12-те къщи, в зависимост от това, кои са неговите родители. Когато е откраднат мощен артифакт Пърси, Гроувър и дъщерята на Атина Анабет трябва да тръгнат заедно, за да го върнат. Заедно с приятелите си Пърси се впуска в многобройни приключения, докато опасният титан Кронос придобива власт и събира около себе си множество последователи.

През май 2020 г. беше обявено, че Disney+ иска да адаптира фентъзи историите за Пърси Джаксън като сериал. Сериалът е базиран на поредицата романи на Rick Riordan, като първият сезон адаптира първия том на едноименната литературна поредица.

Главни герои

Пърси Джаксън израства като обикновено момче и има големи проблеми в училище заради дислексията и повишената мозъчна активност. Но след това открива истинската си самоличност на полубог. С меча си от небесен бронз Springflut той се изправя срещу множество чудовища.

Гроувър е най-добрият приятел на Пърси. Дълго време му се налага да пази истинската си самоличност в тайна от него. Защото той е Сатир, което означава, че е чудовище от кръста надолу. Пърси и Гроувър са изградили обща връзка, поради съпричастността си един към друг. Най-голямото желание на Гроувър е да намери бог Пан, който е изчезнал преди 2000 години.

Анабет е млада полубогиня и дъщеря на Атина. Тя се сприятелява с Пърси и Гроувър и ги придружава в приключенията им. Тя е силна и упорита. Тя носи бронзов нож като оръжие и с помощта на магическа бейзболна шапка може да става невидима.