Кралството на планетата на маймуните

Каубой Бибоп (2021)

Cowboy Bebop
6.743 хил. гласа
Сезон 1
10 епизода
Актьори
John Cho, Daniella Pineda, Mustafa Shakir
Сценарист
André Nemec
Снимки
Auckland, New Zealand
Жанр
Екшън, Криминален, Приключенски
Година
Премиера
Държави
САЩ, Япония
Трейлър на Каубой Бибоп (2021)
208
Абонирай се за YouTube канала ни
Екип от космически ловци на глави се опитват да избягат от миналото си, като едновременно с това са преследвани от зловещ престъпен синдикат, от който няма измъкване.

Космически каубои (2021)

В недалечното бъдеще компанията Gate Company построи пръстеновидна система, която дава възможност за пътуване през хиперпространството. Това дава повече възможности за откриване на нови светове. Но неизправност, предизвиква експлозия, превръщайки една част от Луната в опасен астероиден пояс около Земята. Метеоритите удрят Земята, превръщайки част от повърхността ѝ в необитаема. Част от човечеството се е разпръснало из Слънчевата система.

Години по-късно се срещаме с ловецът на глави Спайк, който пътува в космоса с кораба си Бибоп и винаги търси нови задачи. Той е бил част от организираната престъпност и по-точно е работил за страховития синдикат Червения дракон, от който в последствие се налага да бяга и да изостави любимата си Джулия. Събитията се променят и оттогава Спайк е смятан за мъртъв. Синдикатът не знае, че той е избягал и оттогава броди из космоса като ловец на глави. Към него се присъединяват бившето ченге Джет, мошеничката Фей, която след инцидент е била замразена за 54 години и изведнъж трябва да намери своя път в непознато време. Но никой от тях не може да избяга от миналото си. Положението им се влошава, когато синдикатът разбира, че Спайк е още жив и тръгват по петите му.

Главни герои

Спайк е млад ловец на глави, който се опитва да запълни празнотата с дръзки мисии. Някога той е бил член на престъпен синдикат, но след инцидент е бил принуден да изостави любовницата си. По време на пътуванията си Спайк се сблъсква с бивш приятел, а сега заклет враг Вишес, който също е бил влюбен в Джулия.

Джет е незаменим член на екипа на Бибоп. В бившия полицай екипа намира своя упора. Той обича джаз музиката и по-конкретно жанра бибоп.

Фей е хладнокръвна крадла и ловец на глави. Но зад безчувствената ѝ фасада се крие дълбока болка. Защото Фей не може да си спомни миналото си. След инцидент тя е замразена за десетки години и се събужда без спомени в изцяло новото бъдеще. Те е винаги е с уелското си корги Айн, което след експеримент се превръща в изключително интелигентно същество, но екипажът на Бибоп не го забеля.