Вещиците

Дюнкерк (2017)

7.9539 530 votes
Актьори
Fionn Whitehead, Mark Rylance, Barry Keoghan
Режисьор
Christopher Nolan
Сценарист
Christopher Nolan
Снимки
Plage de Malo-les-Bains, Nord, Dunkerque
Жанр
Екшън, Исторически
Година
2017
Премиера в България
Държава
Англия, Холандия, Франция, САЩ
Продължителност
1 ч 46 мин
Трейлър на Дюнкерк (2017)
6 270
Абонирай се за YouTube канала ни
Реконструкция на събитията от известната евакуация на Дюнкерк, когато в началото на Втората световна война, десетки хиляди британски и съюзническите войски се оказаха заобиколени от вражески сили.

Dunkirk (2017)

Фокусът е върху развитието на войната в Операция на Дюнкерк. Тя се е провела от 26 май до 04 юни 1940. През този период армията на Хитлер потегля на запад към страните от Бенелюкс. Точно тогава, в близо до северния френски крайбрежен град Дюнкерк, се намират съюзните. Те се състоят от стотици хиляди британски, френски и белгийски войски и редица холандски войници, които не искат да предадат страните си, трябва да избягат от безнадеждна ситуация. Те са били обграден от висшите нацистки сили и осъдени на смърт. В този отчаян момент, се измисля смела спасителна мисия, която има малък шанс са успех. Но в края на военната евакуацията, може да се осигури безопасност на 340 000 войници на Великобритания.

Те са в капан, с гръб към морето, а германците, напредват така че войниците са изправени пред една хаотична и изключително трудна ситуация: спасителната операция, която се реализира по-късно се запазва в историята с грандиозен името “чудо на Дюнкерк”.

С участието на

  • Tom Hardy
    Tom Hardy
    Том Харди
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички