Диада

Бледосиньото око (2023)

The Pale Blue Eye
6.6114 хил. гласа
Актьори
Christian Bale, Simon McBurney, Harry Melling
Режисьор
Scott Cooper
Сценаристи
Scott Cooper, Louis Bayard
Снимки
Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Жанр
Криминален, Ужас
Година
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 08 мин
1 036
Абонирай се за YouTube канала ни
През 1830 г. детектив (Крисчън Бейл) разследва ужасно престъпление. Ключова роля в разследването играе писателя Едгар Алън По.

През 1830 г. в Уест Пойнт, Ню Йорк спокойствието в града внезапно е разтресено, след като на парадния площад на военната академия е открито обесеното тяло на кадет. Изглежда, че поради строгия режим на обучение младият мъж се е самоубил, което не изглежда чак толкова невъзможно. Но на следващата сутрин се случва наистина нещо зловещо: някой е влязъл в стаята, където е лежало тялото и е извадил сърцето.

Отегчения от живота детектив Огъстъс (Крисчън Бейл) се заема със задачата да разследва случая. Но правилата на мълчание, които трябва да спазват курсантите затрудняват работата на ветерана детектив. Само един от младежите е готов да помогне за разкриването на зверството и когото по-късно в света ще се утвърди като гения на ужасите – писателя Едгар Алън.

Филмът е базиран на едноименния роман на Louis Bayard, който публикува през 2006 г. Подобно на историите на Едгар в ужас мистерията се съдържат готически мотиви, които авторът е обичал да използва.

Първоначално за ролята на Едгар е предложена на Тимъти Шаламе, но търсения актьор избра Wonka (2023).

С участието на

  • Christian Bale
    Christian Bale
    Крисчън Бейл