Кралството на планетата на маймуните

Лешникотрошачката и четирите кралства (2018)

The Nutcracker and the Four Realms
5.637 хил. гласа
Актьори
Mackenzie Foy, Morgan Freeman, Keira Knightley
Режисьори
Joe Johnston, Lasse Hallström
Сценарист
Ashleigh Powell
Снимки
South Kensington, England, London
Жанр
Приключенски, Фантастика
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 39 мин
Трейлър на Лешникотрошачката и четирите кралства (2018)
20 366
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Лешникотрошачката и четирите кралства (2018)
Дисни прави филм на класическия балет Лешникотрошачката. Приказката е написана през 1816 г. от Hoffmann и придобива още повече популярност чрез балета на Чайковски. Клара се транспортира в един магически свят на войници, които воюват с армии на сивите мишки. Всичко започва с нейния кръстник Дроселмейър, който мисли винаги за нея, особено сега като ѝ подарява дървена лешникотрошачката.

The Nutcracker and the Four Realms (2018)

Дисни прави филм на класическия балет Лешникотрошачката и царят на мишките. Приказката е написана през 1816 г. от Hoffmann и придобива още повече популярност чрез балета на Чайковски.

Ето каква е тази история: Клара получава подарък за Коледа – лешникотрошачката. Тя се оказва вълшебна и транспортира Клара в магически свят с принцове и принцеси. Но не всичко ще бъде добре, защото тя се оказва в средата на война между войниците и царя на мишките, който предвожда своята армия от сиви мишки.

Всичко започва с нейния кръстник Дроселмейър, който мисли винаги за нея, особено сега като ѝ подарява дървена лешникотрошачката.

Такава е оригиналната история, но ето сега да видим и сюжета в адаптацията на Дисни: Перспективата за коледен подарък, скрит в заключена кутия, води младата Клара в мистериозен паралелен свят. Там тя обикаля земята на снежинки, земя с цветя и земя с бонбони, срещайки ексцентричните, но приятелски жители на различните империи, включително младия войник Филип. Тя научава за съществуването на четвърта империя, в която управлява тираничен владетел. Клара заедно с Филип се стремят да свалят деспотичния крал на четвъртото царство, като едновременно трябва да си върне ключа, който ще отвори кутия с предполагаем подарък и ще се върне хармонията в четирите кралства. 

 

С участието на

  • Morgan Freeman
    Morgan Freeman
    Морган Фрийман
  • Keira Knightley
    Keira Knightley
    Кийра Найтли