Капитан Марвел 2

Монахинята 2 (2023)

The Nun 2
5.920 хил. гласа
Актьори
Taissa Farmiga, Storm Reid, Jonas Bloquet
Режисьор
Michael Chaves
Сценаристи
Ian Goldberg, Akela Cooper
Снимки
Couvent des Prêcheurs, Aix-en-Provence, France
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 50 мин
11 567
Абонирай се за YouTube канала ни
Действията в Монахинята 2 се развиват четири години по-късно. След като злия демон се появява отново Валак и Айрин се изправят лице в лице.

В предната част Айрин (Таиса Фармига) трябваше да се изправи срещу необяснима демонична сила, която сееше хаос. Демонът Валак, който дебнеше в стария румънски манастир, прикрит като монахиня успя да избяга в подземния свят. Изминали са четири години, през които е настъпил мир. Но сега през 1956 г. някъде във Франция, отново се появяват мистериозни смъртни случаи. Тъй като един от убитите е свещеник, за сестрата Айрин, която привидно е намерила спокойствие и преподава в интернет, кошмарът отново започва. След този случай около нея започват да се появяват все повече странни събития, които просто не могат да бъдат обяснени със законите природата или с тези на нашия свят. Не след дълго Айрин разбира, че това е демонът Валак, който се е завърнал и сега сее своя убийствен хаос. След като злото е освободено, тя трябва да се изправи срещу тази злокобна, но позната сила, която трябва да бъде овладяна на всяка цена. Сблъсъкът между тях изглежда неизбежен. Скоро Валак и Айрин се изправят лице в лице.

Продължение на филма на ужасите и втори самостоятелен филм за демона Валак. Това е деветия филм от вселената на Заклинанието, която започна през 2013 г. В нея са включени Анабел и Проклятието на плачещата жена. Снимките са направени във Франция в края на 2022 г.

С участието на

 • Taissa Farmiga
  Taissa Farmiga
  Таиса Фармига

Всички части

 1. Монахинята (2018)
  Монахинята (2018)
 2. Монахинята 2 (2023)
  Монахинята 2 (2023)