Аквамен 2 и изгубеното кралство

Менюто (2022)

The Menu
7.2362 хил. гласа
Актьори
Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Ralph Fiennes
Режисьор
Mark Mylod
Сценаристи
Will Tracy, Seth Reiss
Снимки
Savannah, Georgia, USA
Жанр
Комедия, Ужас
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 47 мин
Трейлър на Менюто (2022)
4 282
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Менюто (2022)
Богата двойка посещава изискан ресторант на отдалечен остров, където ексцентричния главен готвач разкрива шокираща картина.

Младата и богата двойка Марго (Аня Тейлър-Джой) и Тайлър (Никълъс Хоулт) пътуват и изследват места, за които малко хора знаят или имат възможност да се насладят на най-добрите кулинарни предложения. Техните преживявания са добре познати сред приятели, роднини и познати, а двойката вече се смята за експерт в областта. Благодарение на социалните мрежи те научават за ексклузивен и ексцентричен ресторант, който има всички предпоставки да се превърне в следващата им цел. Ястията му са легендарни, а поканата на масата му – ексклузивна. Това е една много особена дестинация за почивка: те пътуват до остров Хоторн заедно с други специални посетители, за да опитата грандиозното и уникално меню на главния готвач Слоуик, който управлява изискания ресторант.

В менюто на Слоуик ястията са цяло изкуство… а всеки уважаващ себе си творец иска да предизвика публиката си и да прекрачи границите на обичайното. Начинът, по който той обаче разкрива изисканата кухня с кулинарни произведения, придобива изненадващ и шокиращ характер за богатите му гости. Скоро Марго разбира, че зад фасадата на екстравагантния ресторант се крие нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Като че ли Слоуик е замислил нещо зловещо.

Сценарият на филма е включен в Черния списък на най-популярните неосъществени сценарии в Холивуд за 2019 г. Първоначално се предвиждаше да участва Ема Стоун, но през 2021 г. беше заменена с Аня Тейлър-Джой.

Молекулярната гастрономия, която шеф Слоуик практикува, всъщност съществува от 90-те години: тя използва научен подход към приготвянето на храната, като наблюдава биохимични, химични и физични процеси. Този начин на готвене е известен и като кулинарна физика.

С участието на

 • Anya Taylor-Joy
  Anya Taylor-Joy
  Аня Тейлър-Джой
 • Ralph Fiennes
  Ralph Fiennes
  Ралф Файнс
 • Nicholas Hoult
  Nicholas Hoult
  Никълъс Холт