Кралството на планетата на маймуните

Малката русалка (2023)

The Little Mermaid
7.2155 хил. гласа
Актьори
Halle Bailey, Melissa McCarthy, Jonah Hauer-King
Режисьор
Rob Marshall
Сценарист
David Magee
Снимки
Sardinia, Italy
Жанр
Приключенски, Фантастика
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 15 мин
Трейлър на Малката русалка (2023)
15 496
Абонирай се за YouTube канала ни
Русалката Ариел живее на дъното на океана. Но когато изплува на повърхността и спасява принц по време на буря, тя се влюбва в него. За да замени рибешката си опашка с два крака, продава красивия си глас на морската вещица и сега трябва няма да спечели спечи сърцето на царския син.

Адаптация на класическата анимация на Дисни – русалката Ариел, любимата дъщеря на крал Тритон, но и най-непослушното му дете. Като малка мечтателка,  която е уморена от живота под водата, най-голямото ѝ желание е да научи повече за света над морското дъно. Отново и отново младото момиче с красив глас нарушава правилата и се приближава до света на хората, което е строго забранено в подземното царство. Колекцията ѝ от предмети на хората, които е намирала на морското дъно, допълнително я подтикват към още повече любопитство. Когато се натъква на кораб в беда, тя спасява принц Ерик от удавяне и се влюбва в него, пренебрегвайки всякаква предпазливост. А Ерик не може да изхвърли от главата си вълшебния глас на момичето, който чува да отеква отвъд морето. За да имат бъдеще двамата, Ариел трябва да излезе на брега. Тя моли морската вещица Урсула да ѝ даде човешки крака, за да може да бъде с Ерик, за което трябва да плати с гласа си. Когато излиза на брега Ерик не разпознава Ариел без красивия ѝ глас, което я изправя пред вероятно най-важното решение в живота ѝ.

Новата адаптация на класическата приказка на Ханс Кристиан Андерсен е вдъхновена от анимационната класика на Дисни от 1998 г. Филмът се присъединява към множеството игрални римейкове, които преди това Дисни представи като Алиса в страната на чудесата (2010), Спящата красавица (2014), Пепеляшка (2015), Книга за джунглата (2016) и Красавицата и звяра (2017). За разлика от филмите, в оригиналната приказка на Андерсен няма щастлив край.

С участието на

  • Melissa McCarthy
    Melissa McCarthy
    Мелиса Маккарти