Кралството на планетата на маймуните

Снежанка (2025)

Snow White
Актьори
Rachel Zegler, Andrew Burnap, Gal Gadot
Режисьор
Marc Webb
Сценаристи
Greta Gerwig, Erin Cressida Wilson
Снимки
Germany
Жанр
Драма, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Италия, Англия
747
Римейк на известната класика, в която Снежанка трябва да се укрива от кралицата, своята мащеха, която ревнува от нейната красота и планира да я убие.

Снежанка (Рейчъл Зеглер) губи майка си като бебе и израства под грижите на баща си, краля, и неговата нова съпруга. Но мащехата на момичето (Гал Гадот) ревнува от красотата на приемната си дъщеря с всяка изминала година.

Когато вълшебното огледало съобщава на злата кралица, че един ден Снежанка ще бъде най-красивата от всички, ревнивата жена изпраща момичето в гората с ловец, за да я убие. Но мъжът, който трябва да убие детето, се смилява над нея и я пуска. Така Снежанка се озовава зад седемте планини при седемте джуджета, които я приютяват.

Това е първия филм на Дисни на Снежанка и седемте джуджета от 1937 г. Това  е поредната вълна от римейкове на анимационни класики на Дисни, след като филмите Пепеляшка, Книга за джунглата и Красавицата и звяра адаптирани на големия екран с известни актьори. Направени са многобройни корекции, за да се преработи историята по съвременен начин.

С участието на

  • Gal Gadot
    Gal Gadot
    Гал Гадот