Гал Гадот
Gal Gadot
Дата на раждане
30 Април 1985
Роден град
Петах Тиква
Възраст
34
Националност
Израел
Богатство
$ 10 мил.
Височина
1.78
Първи филм
Bubot (2007)
Най-добър филм
Жената-чудо
Най-лош филм
Семейство Джоунс

Почти е невъзможно да се намери друга жена, чието кариерно портфолио включва красотата на модел и грубата сила на военен служител, толкова безпроблемно, както го прави Гал Гадот.

Помислете за следните герои: Жизел от Бързи и яростни и Жената чудо от филмите на DC вселена. Тя е модел, войник и актриса, която непрекъснато доказва, че жените могат да бъдат също толкова успешни като мъжете, независимо от сферата на работа, в която се окажат.

 

Биография

Тя е родена в Петах Тиква, Израел, където е израснала в еврейско семейство. Първото име на актрисата означава “вълна”, а фамилията ѝ означава “речни брегове”. В гимназията е учила биология и се е отличавала в баскетбола. Тя показа малка част от женската си сила, като спечели конкурса за красота Мис Иреал 2004 г. на 18 г. и се състезава за короната на Мис Вселена през същата година. На 20-годишна възраст тя служи като боен инструктор в продължение на две години в отбранителните сили на Иреал. Тя казва, че това я научило на дисциплина, уважение и себеотрицание. След военната служба Гадот постъпва в колеж, където учи право и международни отношения.

През цялата си кариера в модела тя е работила с известни имена като Huawei, Капитан Морган, Гучи и Miss Sixty. Тя също е заставала на корицата на списания като Cosmopolitan, Glamour, Cleo, New York Post и др.

Нейната пробивна роля в киното дойде с героинята Жизел Харабо в четвъртата част от филмовия франчайз Бързи и яростни. Нейната история като военен инструктор по бойни изкуства ѝ даде възможност да изпълнява свои собствени каскади по време на снимките. Изпълнението ѝ беше очевидно достатъчно добро, за да бъде избрана и в следващите поредици на филма.

 

Семейство
Гал е съпруга на строителя на недвижими имоти в Ярон Варсано. През септември 2008 г. двойката се обвърза. Тя не е единствената в семейството си, която е успешна в своите начинания. Съпругът ѝ е бизнесмен, който си сътрудничи с един от най-богатя човек в Русия – Роман Абрамович.