Гал Гадот

Gal Gadot
Гал Гадот
Дата на раждане
30 April 1985
Роден град
Рош Хааин
Възраст
38
Националност
Израел
Богатство
$ 20 мил.
Височина
1.78
Първи филм
Bubot (2007)
Най-добър филм
Жената-чудо
Най-лош филм
Семейство Джоунс

Нови и очаквани филми

  1. Снежанка (2025)

Почти е невъзможно да се намери друга жена, чието кариерно портфолио включва красотата на модел и грубата сила на военен служител, толкова добре, както го прави Гал Гадот. Тя е модел, войник и актриса, която непрекъснато доказва, че жените могат да бъдат също толкова успешни като мъжете, независимо от сферата на работа, в която се окажат.

Тя е придобила световна популярност със супер-героинята Жената чудо. Самата тя определя своята актьорска кариера, като множество завои с щастливи съвпадения. Нейното мото е “Движи се винаги напред, щастието те очаква около завоя”.

 

 

Биография

Тя е родена в Рош Ха Айн, Израел, но е прекарала детството си в средиземноморския град Тел Авив. Майка й е работила като учител, а баща ѝ като инженер. Тя смята себе си за истинска израелка, въпреки че във вените ѝ тече кръвта на германски, австрийски, чешки и полски евреи. Първото име на актрисата означава “вълна”, а фамилията ѝ “речен бряг”. В гимназията е учила биология и се е отличавала в баскетбола. Тя показа малка част от женската си сила, като спечели конкурса за красота Мис Иреал 2004 г. на 18 г. и се състезава за короната на Мис Вселена през същата година. На 20-годишна възраст служи в отбранителните сили на Израел в продължение на две години, като фитнес инструктор и  казва, че това я научило на дисциплина, уважение и себеотрицание. След военната служба Гадот постъпва в колеж, където учи право и международни отношения няколко семестъра. Тя искаше да реализира училищната си мечта и да стане адвокат, но с течение на времето разбира, че не вижда себе си в тази област. След първия курс тя потегля към американската “фабрика на мечтите”.

През цялата си кариера в модела тя е работила с известни имена като Huawei, Капитан Морган, Гучи и Miss Sixty. Тя също е заставала на кориците на списания като Cosmopolitan, Glamour, Cleo, New York Post и др.

Нейната пробивна роля в киното дойде с героинята Жизел Харабо в четвъртата част от филмовия франчайз Бързи и яростни. Нейната история като военен инструктор по бойни изкуства ѝ даде възможност да изпълнява свои собствени каскади по време на снимките. Изпълнението ѝ беше очевидно достатъчно добро, за да бъде избрана и в следващите поредици на филма.

 

Кариера на модела

 

Благодарение на красивия си външен вид, мениджърите на модните агенции се заинтересуваха от нея. Една от тях я съветва да кандидатства за участие в “Мис Израел 2004”. Тя го прави на шега, а изненадата за младото момиче е голяма, когато става победител и слага короната. След това участва в Мис Вселена, но не е сред петнадесетте финалистки.

Победата през 2004 г. дава тласък на кариерата ѝ на модел. Местни и европейски агенции я затрупват с оферти. По инициатива на израелското външно министерство момичето се появи в списание Maxim. Целта на фотосесията “Жените на израелската армия” е да подобри имиджа на израелската армия и еврейската държава след Ливанската война. Две години по-късно се появява отново в Maxim, но вече като холивудска звезда.

Гал Гадот също е работила с Vine Vera, Gucci, Jaguar Cars, капитан Morgan и с марката Castro. Тя се появява на кориците на FHM, Bride Magazine, Glamour и Cosmopolitan.

 

Кино

 

Първият ѝ опит във филмите е с израелската драма “Bubot”. Тя хареса процеса на снимките, при което реши да продължи в тази област. Момичето се премесва в Америка за да завладее американската “фабрика на мечтите”. Тя беше поканена на кастинг за Спектър на утехата (2008), но остана незабелязана. Моделът, който знае как да кара мотоциклет и умело борави с оръжие, бе предложена за ролята Жизел Яшар в Бързи и яростни 4. Режисьорът толкова хареса нейния образ, че героинята ѝ се появи в следващите две части на сагата.

През 2010 г. портфолиото на актрисата бе попълнено с приключенския трилър Истинска измама (2010), с който на снимачната площадка застана до Том Круз и Камерън Диас. Нейната най-голяма роля бе в Батман срещу Супермен, филмът който допринесе за по-нататъшното ѝ израстване в кариерата. Гал не очакваше, че ще получи ключовия герой във франчайза, защото първоначално се яви на прослушване за ролята на Жената котка. Тя изигра толкова добре ролята си с Бен Афлек и Хенри Кавил, че без колебание бе одобрена за ролята на принцесата на амазонките Даяна в предстоящите продължения.

 

Личен живот и семейство

 

Гал Гадот и Ярон Варсано

Гал е съпруга на строителя на недвижими имоти в Ярон Варсано. През септември 2008 г. двойката се обвърза. Съпругът на звездата е роден в Амстердам и учил в университет в Ню Йорк. Тя не е единствената в семейството си, която е успешна в своите начинания. Нейният съпруг е бизнесмен, който си сътрудничи с един от най-богатите хора в Русия – Роман Абрамович. През 2015 г. Ярон продаде хотела Varsano на своя партньор, за сума от 26 милиона долара.

Актрисата поддържа личния си профил в Instagram. През 2017 г. нейният телефон беше хакнат и качено видео, в което актрисата беше видяна почти гола. Тъй като поддържа своето тяло (височина 178 см и теглото 50 кг.), видеото не я смути и не предизвика скандал, който се случи с други звезди.