Дедпул и Върколака

Пинокио на Гийермо дел Торо (2022)

Guillermo del Toro's Pinocchio
7.6113 хил. гласа
Актьори
Ewan McGregor, Gregory Mann, David Bradley
Режисьори
Mark Gustafson, Guillermo del Toro
Сценаристи
Guillermo del Toro, Carlo Collodi
Снимки
Portland, Oregon, USA
Жанр
Анимация, Драма
Година
Премиера
Държави
САЩ, Мексико, Франция
Продължителност
1 ч 57 мин
Трейлър на Пинокио на Гийермо дел Торо (2022)
688
Абонирай се за YouTube канала ни
Мрачна адаптация, в която дървената кукла се оказва твърде непослушна и далеч не е това, което би искал дърводелеца Джепето.
Италия през 30-те години на миналия век: старецът Джепето е загубил сина си и получава нова компания в лицето на Пинокио. Като по чудо дървеното момче оживява. Тъгувайки за сина, за Джепето това е сбъдване на най-съкровеното му желание. Но Пинокио не е послушният син, какъвто той би го искал. Докато старецът моли за разум, грижа и послушание, закачливото момче има само фантазии в главата си и причинява много неприятности с шегите си. Пинокио отхвърля очакванията и желанията на баща си. Едва когато ситуацията придобива неочакван обрат, той осъзнава, че може би е отишъл твърде далеч. Опитвайки се да оправдае очакванията на баща си, опърничавостта му изпраща Пинокио на пътешествие, което в крайна сметка може да го доведе до самия себе си.

Адаптацията на Гийермо дел Торо беше обявена за първи път през 2008 г. с премиера зан 2014 г., а режисьорът заяви, че има дълбока лична връзка с героя. Едва през 2017 г. проектът получава глътка свеж въздух, но не може да намери студио, което да го финансира, докато Netflix не се намесва година по-късно.

През 2022 г., когато филмът се появява в стрийминг услугата на Netflix, три месеца по-рано Disney+ пуска римейк на същата приказката.

Оригиналната история за Пинокио е публикувана през 1883 г. от писателя Карло Колоди и оттогава е преработвана безброй пъти.

Дизайнът на приключението на Netflix представлява стоп-моушън анимация.

С участието на

  • Cate Blanchett
    Cate Blanchett
    Кейт Бланшет