Война за светлина (2017)

6.1530 votes
Актьори
Katherine Waterston, Tom Holland, Benedict Cumberbatch
Режисьор
Alfonso Gomez-Rejon
Сценарист
Michael Mitnick
Снимки
Waltham Abbey, England, Essex
Жанр
Драма, Исторически
Година
2017
Премиера
19 Януари 2018
Държава
USA
Продължителност
105 мин.
Трейлър на Война за светлина (2017)
5 / 5 - 1 vot
440
4
0
В края на 1880 година започва първото състезание в историята на търговска електрическа мрежа. Когато съперникът на Едисън забелязва основен недостатък на проекта му, това предизвиква истинска война между двамата.
The Current War (2017)

В края на 80-те години на 19-ти век светът беше готов за мащабна електрическа система. Скоро всяко домакинство, което желае, трябва да бъде снабдено с електричество. Това е една епична надпревара за най-ценните изобретения в електричеството, без които е невъзможно съществуването на съвременния свят.

Джордж Уестингхаус и Томас Едисън имат различно мнение по този проект. Едисън предпочита постоянно напрежение, а неговия съперник се стреми към променлив ток.

Докато Едисон се бори за патента на своите лампи с нажежаема жичка, Уестингхаус има съвсем друг проблем, с който да се справи- неговото променливо напрежение се счита за опасност за съзнанието на хората. Освен това, ученият Никола Тесла, все още не е взел своята роля в играта. По-късно брилянтния гений, се превръща в най-лошия кошмар на Едисън, който е най-известния учен за времето си. Дори най-малката грешка, може да му свали престижа и на негово място да застане сръбския учен Тесла, защото той вижда сериозен пропуск в системата на Едисън.

В главната роля
  • Tom Holland
    Tom Holland
    Том Холанд
Добави ревю