Дедпул и Върколака

Черен петък (2023)

Thanksgiving
6.355 хил. гласа
Актьори
Patrick Dempsey, Gina Gershon, Ty Olsson
Режисьор
Eli Roth
Сценаристи
Jeff Rendell, Eli Roth
Снимки
Port Perry, Ontario, Canada
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Канада, Австралия
Продължителност
1 ч 46 мин
Трейлър на Черен петък (2023)
1 195
Абонирай се за YouTube канала ни
Точно след Деня на благодарността мистериозен убиец всява паника и ужас в американския град, от който произхожда празника.

В американския град Плимът за Деня на благодарността се отдава особена почит, защото празника произхожда от този регион. Масата е подредена, гостите пристигат, празненството започва. Но пристигането на един нежелан гост ще помрачи радостта на всички.

Всъщност така нареченият черен петък винаги се пада след Деня на благодарността, който е четвъртък. За това е свързан с намаления на цени и промоции. Но дори и в крайбрежния град все още няма мир и тишина. Тази година градът е разтърсен от безредици, които завършват с ужасни последици. Това го прави наистина черен, но кой ли би си помислил, че това ще вдъхнови психопат, за да накаже жителите на града за тяхната материална еуфория, които не им пука за благодарността, а ги интересуват единствено цените. Маскирания убиец възнамерява да отпразнува празника с много специално блюдо за клане. В менюто му няма жители на града, които да отсъстват. Той се е вдъхновил толкова много, че започва да всява страх, ужас и паника. Дали силите на местния шериф ще са достатъчно, за да спре кръвожадното чудовище? Докато той е поразен от случващото се, група младежи разбират, че много скоро може те да са следващите. Животът на тези, които се страхуват и бягат, не трая много дълго. За това групата приятели решава да отвърне на удара.

През 2007 г. режисьорът Ели Рот създава фалшив трейлър, като част от проекта Бибрутално. В него се рекламира несъществуващ филм Денят на благодарността, в който сериен убиец издирва жертвите си на най-популярния празник в Америка. През 2010 г. Рот обявява, че първоначално измислената шега ще бъде превърната във филм.