Годзила и Конг: Нова империя

Tales of the Jedi (2022)

Tales of the Jedi
8.233 хил. гласа
Сезон 1
6 епизода
Актьори
Corey Burton, Dee Bradley Baker, Ashley Eckstein
Сценарист
Dave Filoni
Жанр
Анимация, Екшън
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Tales of the Jedi (2022)
186
Абонирай се за YouTube канала ни
Анимационния сериал представя Асока Тано като дете и нейното сприятеляване с Анакин Скайуокър. Другите епизоди разказват за приключенията на граф Дуку, който все още е член на Ордена на джедаите. И двамата са подложени на тежки изпитание и трябва да вземат трудни решения, които неизбежно ще определят съдбите им.

Три от епизодите разказват живота на Асока Тано, която вече се е появявала в сериали като Войните на клонираните, Междузвездни войни: Бунтовниците и Мандалорецът. Съвсем скоро след раждането си, нейното племе разбира, че тя е джедай. По време на обучението си среща Анакин Скайуокър и двамата стават приятели, а също така той се превръща в неин учител.

В два епизода се разгръщат няколко етапа от Войните на клонираните.

Три епизода са посветени на кариерата на граф Дуку, с когото се запознаваме като злодей в Клонираните атакуват. Виждаме граф Дуку, когато все още е джедай, а не сит. Той иска да внесе мир в Галактиката чрез власт и деспотизъм. Ки-Гон Джин (Лиъм Нийсън) също се появява в поредицата като негов ученик. Заедно учителят и чиракът трябва да освободят сина на сенатор. Но Дуку се пита, дали е на правилната страна и изпитва първите си съмнения относно държавата. Много му е трудно да овладее гнева си и се появяват първите признаци на тъмната страна. Заедно със своя ученик преживява вълнуващи приключения, преди да премине към Тъмната страна на Силата, разочарован от джедаите.

Анимационният сериал е създаден от Дейв Филони, който преди това е работил по множество сериали от поредицата Междузвездни войни. Като стилистика следва Войните на клонираните и Star Wars: The Bad Batch. Сериалът не разказва една голяма сюжетна линия като своите предшественици, а се състои от различни късометражни филми около определени рицари джедаи. Те не разказват една история, а епизодите не са последователни.

С участието на

  • Bryce Dallas Howard
    Bryce Dallas Howard
    Брайс Далас Хауърд
  • Liam Neeson
    Liam Neeson
    Лиъм Нийсън