Капитан Марвел 2

Нейната дума (2022)

She Said
7.335 хил. гласа
Актьори
Lola Petticrew, Zoe Kazan, Katherine Laheen
Режисьор
Maria Schrader
Сценаристи
Rebecca Lenkiewicz, Jodi Kantor
Снимки
New York City, New York, USA
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 09 мин
480
Абонирай се за YouTube канала ни
Две журналистки получават информация, която може да разтърси Холивуд: Харви Уайнстийн е замесен в сексуален тормоз. Те се впускат в разследване, което ще разтърси града на звездите и ще напише следващата глава от движението #MeToo.

Меган Тухи и Джоди Кантор са две от най-добрите журналистки, които работят в известния вестник Ню Йорк Таймс. През 2017 г. разследващ доклад ги отвежда по следите на множество случаи на сексуално насилие, които водят до един от най-известните продуценти в Лос Анджелис, Харви Уайнстийн. Според получената информация, може би е упражнявал сексуален тормоз над редица актриси със заплахата, че няма да участват в редица кастинги. Въпреки това той никога не е бил поставен под отговорност. Могат ли изобщо да го докажат?

Те проследяват историята около него в продължение на няколко месеца и откриват, че жертвите му са били пристискани и принуждавани да мъчат. Сред тях са асистенти, временни служители и актриси, работили в Miramax и Weinstein Company и никой от тях не иска да говори за това. След като откритията на двамата репортери са оповестени, мълчанието за сексуалните посегателства в Холивуд се нарушава и се ражда движението #MeToo.

Филмът е базиран на книга на Джоди и Меган от 2019 г., в която описват упоритото си разследване и разкритията за Харви Уайнстийн. Правата върху книгата са предоставени за филмовата адаптация още през 2018 г., преди публикуването на самата творбата.