Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Бостънският удушвач (2023)

Boston Strangler
6.533 хил. гласа
Актьори
Keira Knightley, Chris Cooper, Carrie Coon
Режисьор
Matt Ruskin
Сценарист
Matt Ruskin
Снимки
Boston, Massachusetts, USA
Жанр
Драма, Исторически, Криминален
Година
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 52 мин
Трейлър на Бостънският удушвач (2023)
559
Абонирай се за YouTube канала ни
През 60-те години на миналия век две журналистки разследват сериен убиец, а полицията като че и умишлено бездейства.

През 1962 г. Лорета Маклафлин (Кийра Найтли) работи като репортер в американския вестник Record и ежедневно се сблъсква с дискриминацията на своята епоха. Тя е журналист в лайфстайл раздела, но въпреки всичко не мисли да се примири. За няколко седмици са удушени три жени, а според нея има връзка между случите. Когато отива да говори с шефа си, той проявява същото пренебрежение като полицията, когато става въпрос за по-нататъшни разследвания. Единствено колежката ѝ Джийн е готова да я подкрепи. Те са принудени да поемат лични рискове и дори може да се наложи да разкрият корупция.

До две години в щата Масачузетс са извършени още девет убийства, които следват същия модел: извършителят влиза в домовете на жените и ги удушава с техните дрехи. Едва тогава теорията за сериен убиец става невъзможна за отричане. Но кой всъщност е “Бостънският удушвач”?

По време на разследването си те продължават да се сблъскват с дискриминацията и апатията на своето време, а като че ли властите умишлено работят небрежно. Най-накрая когато един мъж си признава за престъпленията, остават съмнения дали правилният човек наистина ще влезе в затвора.

С участието на

  • Keira Knightley
    Keira Knightley
    Кийра Найтли