Дедпул и Върколака

Звукът на свободата (2023)

Sound of Freedom
7.6117 хил. гласа
Актьори
Jim Caviezel, Bill Camp, Mira Sorvino
Режисьор
Alejandro Monteverde
Сценаристи
Rod Barr, Alejandro Monteverde
Снимки
Cartagena, Colombia
Жанр
Драма, Екшън
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Мексико
Продължителност
2 ч 11 мин
Трейлър на Звукът на свободата (2023)
4 095
Абонирай се за YouTube канала ни
По действителен случай, разказва за историята на правителствения агент Тим Балард, който е спасил хиляди жертви на трафик.

Повече от 10 години Тим Балард работи като специален агент за правителството на Съединените американски щати и по-конкретно в агенция, която се занимава и с детска порнография. Като част от Министерството на вътрешната сигурност той се фокусира върху трафика на деца, хора и всякакви престъпления от този тип. По време на работата си успява да се внедри и да разбие десетки престъпни организации, които отвличат деца и ги принуждават да проституират. В безкрайния поток от ужасяващи престъпления, често се сблъска с шокиращи събития. Престъпниците не са чак толкова далеч, нито път добре укрити. Това, което го разочарова и спира са самите закони, които са му завързали ръцете и не може да направи нищо други, освен да стои и да гледа беззаконието. Ако се опита да го спре, той също влиза в групата на престъпниците. Чувствайки се все по-безсилен, планира да напусне работа, за да се посвети на борбата с проституцията и злоупотребата с деца. Един ден спасява момче от безмилостни трафиканти на деца, но разбира, че неговата сестра е все още в плен. Без да губи допълнително време, напуска работата и започва да търси момичето, следите на които достигат в дълбините на колумбийската джунгла.

Звукът на свободата е базиран на истинската история на Тим Балард и неговата операция Подземна железница известна с абревиатурата OUR, целта на която е да помагат на правителства по целия свят в спасяването на жертвите на трафик и сексуалната експлоатация от 2015 г.

Тим Балард лично е поискал да бъде въплътен от Джим Кавийзъл, защото е бил фен на Граф Монте Кристо (2002).

Снимките са направени в Колумбия през лятото на 2018 г. Компанията Angel Studios за да събере средства за разпространяването е стартирала кампания за финансиране.

След излизането на големия екран, възникваха спорове дали филмът подхранва десни конспиративни теории и дали е свързан предимно с групата QAnon.