Диада

Luther: The Fallen Sun (2023)

Luther: The Fallen Sun
6.458 хил. гласа
Актьори
Idris Elba, Andy Serkis, Cynthia Erivo
Режисьор
Jamie Payne
Сценарист
Neil Cross
Снимки
London, England, UK
Жанр
Драма, Криминален
Година
Премиера
Държави
Англия, САЩ
Продължителност
2 ч 09 мин
Трейлър на Luther: The Fallen Sun (2023)
331
Абонирай се за YouTube канала ни
Продължение на сериала на BBC. Лутър е зад решетките, но гениалния следовател няма намерение да стои дълго време тук. Той бяга от затвора за да завърши случая на живота си и да изчисти името си.

Лутър: Залязващо слънце (2023)

Лутър наскоро претърпява най-голямото поражение в кариерата си. След като реши безброй случаи за лондонската полиция, в края на сезон 5 той е отведен с белезници. Сега брилянтният следовател е зад решетките. Въпреки цялата си гениалност, която редовно демонстрира по време на работата си, неговия най-голям враг така и не си плати за ужасните дела.

Киберпсихопатът все още е на свобода, а Лутер се проваля. Той е бил подиграван, лъган и заблуждаван и е стигнал до мястото, където трябва да наблюдава криминалните събития по лондонските улици, без да може нищо да направи. Но опозореният детектив не се пречупва толкова лесно. Докато убийствата продължават, Лутър решава да избяга от затвора, да приключи последния си случай и да изчисти името си.

С цялата си гениална изобретателност той успява да се измъкне. Целта му обаче – жестокият сериен убиец Дейвид, е винаги крачка пред него. С напълно нетрадиционни детективски действия Лутър иска да изправи убиеца пред правосъдието .Под постоянното наблюдение на началника си, той многократно прекрачва границите на полицейското разследване.

Продължение на BBC сериала, който започна през 2010 г. През следващите девет години са създадени пет сезона с общо 21 епизода. След края на сериала не беше ясно дали случаят ще бъде решен. Едвам септември 2021 г. бе потвърдено, че продукцията се подновява.

С участието на

  • Idris Elba
    Idris Elba
    Идрис Елба
  • Andy Serkis
    Andy Serkis
    Анди Съркис