Убийците на цветната луна

Руби Гилман: Тийн кракен (2023)

Ruby Gillman, Teenage Kraken
5.76.4 хил. гласа
Актьори
Jane Fonda, Toni Collette, Lana Condor
Режисьори
Kirk DeMicco, Faryn Pearl
Сценаристи
Pam Brady, Brian C. Brown
Жанр
Анимация, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Япония
Продължителност
1 ч 31 мин
1 922
Абонирай се за YouTube канала ни
Малката Руби винаги се е чувствала различна, докато един ден не открива, че не е човек, а морско чудовище кракен и скоро трябва да наследи престола.

Сладката, срамежлива и доста сложна, Руби Гилман отчаяно се опитва да се впише в гимназията, но в повечето случаи се чувства като невидима. Освен да учи по математика заедно с любимото си момче няма много други варианти, защото нейната властна супермайка, като че ли се престарава. Толкова би искала да излезе на плажа заедно с другите деца, но първата и най-важна заповед е да не влиза във водата. С идването на ново момиче в училището чашата и гневите ѝ ли преливат: освен че червенокосата чародейка е красива, като че ли е омагьосала всички в нейното училище.

Когато Руби нарушава първото и най-важно правило на майка си, тя прави смайващо открити и какво е криела майка ѝ през цялото време: Руби не е съвсем обикновен човек, а морско чудовище кракен. Самата тя е предопределена да наследи трона от властната си баба – войнствената кралица на седемте морета. Разбира се, първоначално на Руби не ѝ се нрави факта, че всичките ѝ роднини са морски чудовища, въпреки че до ден днешен успешно се укриват на сушата, представяйки се за канадки имигранти.

Един от завета на кракените е да защитават океаните от суетните и жадни за власт русалки, които от векове се борят с тях. Още по-голям проблем е, че новото момиче, което всички толкова харесват, е русалка. Дали Руби ще следва съдбата си, да продължи войната с русалките или ще следва правилото на мъдрия крал, който е винаги готов за война, но продължава да търси мир..

Първоначално Руби Гилман трябваше да бъде създаден от DreamWorks, но през 2016 г. проекта попадна в ръцете на Sony Pictures.

Външния вид на русалката наподобява познатата героиня на Дисни – малката русалката Ариел, а в същото време характерът ѝ прилича на морската вещица Урсула. Това, че двата филма се появяват в една и съща година и дори премиерите им са само с месец разлика, е напълно случайно.