Лабиринтът: Последният кандидат (2018)

6.2106 430 votes
Актьори
Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Ki Hong Lee
Режисьор
Wes Ball
Сценарист
T.S. Nowlin, James Dashner
Снимки
Vancouver, Canada, British Columbia
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Трилъри
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 23 мин
Трейлър на Лабиринтът: Последният кандидат (2018)
14 445
Абонирай се за YouTube канала ни
Томас и останалите избягали служители трябва да завършат последната опасна мисия: те са затворени в един последен смъртоносен град-лабиринт, контролиран от WCKD. Започва голямото предизвикателство на Томас и съотборниците му, но и тяхната награда, която те са поискали при първото си затваряне в лабиринта.

Maze Runner: The Death Cure (2018)

Томас избяга от лабиринта и прекоси Обгорените земи, но въпреки това, приключенията за него и приятели му все още са далеч. Той се завръща с повече сила и вяра от всякога. Измина една година. Междувременно той е научил много от Нют. Те вече знаят, че са част от мащабен експеримент, с който организацията WICKED искаше да намери лек за световната болест, наречена The Brand, която превръща хората в зверове, изгубвайки своя ум. Томас е един от малкото хора, които имат имунитет срещу смъртоносния вирус, така че от него зависи спасяването на човечеството.

Неговата цел е да намери веднъж завинаги лечението на болестта, която опустоши света. В допълнение, той и колегите му ще трябва за един ден да решат всички въпроси, които някога са ги преследвали.  За това ще трябва да се върнат в началната точка, откъдето са започнали, но пътят няма да бъде лесен. Ще могат ли да отговорят на всички въпроси за лабиринта и тези, които го създадоха?

Подобно на предните си части, филма се основава на книга на автора Джеймс Дашнер. Американският писател публикувани тази част през 2011. Въпреки, че тя завършва историята, той публикува четвърта книга през 2012 която е нещо като предистория на трилогията.

След водещ актьор Дилън О’Брайън е пострадал на 18 март 2016 по време на снимките на третата част със  сътресение на мозъка. Поради това, датата е преместена от начало 2017 в 2018 година.

 

Всички части

  1. Лабиринтът Невъзможно бягство (2014)
    Лабиринтът Невъзможно бягство (2014)
  2. Лабиринтът 2: В обгорени земи (2015)
    Лабиринтът 2: В обгорени земи (2015)
  3. Лабиринтът: Последният кандидат (2018)
    Лабиринтът: Последният кандидат (2018)