Капитан Марвел 2

Марлоу (2022)

Marlowe
Извън светлината на прожекторите се крие град, потънал в тайни
5.38 хил. гласа
Актьори
Liam Neeson, Jessica Lange, Diane Kruger
Режисьор
Neil Jordan
Сценаристи
John Banville, William Monahan
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Криминален, Трилър
Година
Премиера
Държави
Ирландия, Испания, Франция
Продължителност
1 ч 49 мин
861
Абонирай се за YouTube канала ни
Филип Марлоу трябва да открие бившия любовни на красива жена, което го въвлича във все повече тайни и сблъсква с влиятелни личности.
Лошият бизнес и самотата се отразяват на живота на частния детектив Филип Марлоу (Лиъм Нийсън). Работата на му започва да върви доста трудно, след като красивата Клеър (Даян Крюгер) озарява запустелия му офис. Тя има мисия: нейният любовник е изчезнал безследно и Марлоу трябва да го намери. Задачата му идва в най-подходящия момент, точно когато няма никаква работа, а освен това той не е в състояние да откаже на тайнствената красива жена, в която мигом се влюбва. Той се впуска в търсене, което му навлича много  неприятности. Марлоу е по следите на влиятелно и богато семейство, което няма да се спре пред нищо.

Сценарият е написан от Уилям Монахан, който през 2007 г. печели Оскар за сценария на филма От другата страна.

Филип Марлоу е измислен от Реймънд Чандлър, който се появява в романа му Големият сън от 1939 г. Следват още осем тома, като 8 и 9-ия са завършени от Робърт Браун Паркър 30 години след смъртта на писателя. През 2014 г. Бенджамин Блак публикува десетия роман от поредицата за Филип Марлоу – Чернооката блондинка, по който е заснет филмът Марлоу.

Благодарение на романите и популярността им Филип Марлоу е представен в многобройни филми и телевизионни продукции. Вероятно най-известния от тях е Големият сън (1946). Сред другите филми за детектива са Убийство, мила моя (1944), Дамата от езерото (1947), The Brasher Doubloon (1947), Марлоу (1969), Дългото сбогуване (1973), Сбогом, моя красавице (1975), Големият сън (1978), Пудъл Спрингс (1998).

С участието на

  • Liam Neeson
    Liam Neeson
    Лиъм Нийсън
  • Diane Kruger
    Diane Kruger
    Диане Крюгер