Смъртта може да почака
Life from Life

Живот от Живота (2021)

Режисьор
Стефан Командарев
Сценарист
Теодора Стоилова, Стефан Командарев
Жанр
Документален
Година
2021
Премиера в България
Държава
България
28
Живот от живота е български документален филм, който засята медицинската сфера и по-конкретно нуждата от донорство.

Стефан Командарев е завършил медицина през 93-та, но само 5 години е работил в областта, преди да започне да изучава режисура. Той е в областта на киното вече 20 години, но това е първият му проект, който ще хвърли светлина в сферата на медицината.

Документалния филм засяга темата на донорството и трансплантациите, които според режисьора са част от мирогледа и съзнанието на един народ. Командарев се надява с филма да промени съдбата поне на малък брой от чакащите, защото те стават все повече и за някои от тях дългото чакане се превръща в смърт. Малка част, от тези, които се спасяват, намират повече надежда в чужбина. Нуждаещите се прекарват и последните си дни в надежда и очаквания за живот.

Главните герои са журналист, рекламна мениджърка, студент, фермер и фитнес инструктор, които са между 23 и 51 години. Те са обединение от трансплантации, без които животът им няма да продължи още дълго. След като на един от тях трансплантацията приключва успешно, останалите виждат лъч светлина и за себе си. Но чакането е дълго, времето е малко, докато те трябва да се борят и с институциите.

Една от основните идеи на Живот от живота е да изобрази реалността в България, такава, каквато е.

Прожекциите ще бъдат на Sofia Summer Fest и Sofia Documental.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички