Убийците на цветната луна

Хелоуин убива (2021)

Halloween Kills
5.593 хил. гласа
Актьори
Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, Judy Greer
Режисьор
David Gordon Green
Сценаристи
John Carpenter, Scott Teems
Снимки
North Carolina, USA
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия
Продължителност
1 ч 45 мин
Трейлър на Хелоуин убива (2021)
3 595
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Хелоуин убива (2021)
Майкъл Майърс продължава да отказва да умре. Известният сериен убиец успя да се спаси от тежката съдба, която го очакваше от ръцете на Лори - тя се опита да го изпече жив в мазето си, превърнато във фурна от огън.

Нощта на Хелоуин и кървави път на Майкъл Майърс все още не са приключили. Лори, дъщеря ѝ Карън и внучката ѝ Алисън, като че ли успяха да победят Майкъл Майърс, след като го заключиха в горещя сграда. Но маскираният убиец не е толкова лесен за убиване и той се завръща в Хадънфийлд през идващия Хелоуин, за да завърши кървавото си дело. Майкъл е готов да отмъсти и да продължи ловът, но този път не само за Лори, която се опитва да го залови от 40 години, но и за цялото ѝ семейство.

Ранената Лори не иска да гледа новата кървава баня в болницата. Тя преглъща болката си и подготвя не само себе си, но и целия Хадънфийлд за неизбежната битка с психопата. Тя намира подкрепа от други оцелели от първите убийства на Майкъл. Така се заформя група, която най-накрая трябва да се изправи и да победи жестокия убиец.

Томи се превръща в един от водещите гласове на разгневените граждани. Преди всичко той е станал свидетел на яростта на Майкъл през 70-те, когато е бил дете. Желанието за отмъщение на Алисън и Майкъл тласка двамата към нов сблъсък. Много хора, Хелоуин празнуващи и един психопат, вероятно всеки се досеща, какво може се случи..

Продукцията на Дейвид Гордън Грийн започва там, където спира класическият ужас на Джон Карпентър от 1978 г. Продължението от 2018 г. не обръща внимание на останалите безброй филми от великия франчайз, а вместо това постави началото на нова трилогия, която вече имаше конкретен завършек в Хелоуин свършва.

Успехът обаче далеч не беше толкова сигурен: първоначално Дани Макбрайд и Дейвид Гордън Грийн са искали да направят два поредни филма, но после се отказват, за да изчакат отзивите от първата част. След като успехът не закъсня, снимките на втората и третата част са вече планирани.

С участието на

 • Jamie Lee Curtis
  Jamie Lee Curtis
  Джейми Лий Къртис

Всички части

 1. Хелоуин (2018)
  Хелоуин (2018)
 2. Хелоуин убива (2021)
  Хелоуин убива (2021)
 3. Хелоуин: Краят (2022)
  Хелоуин: Краят (2022)