Дедпул и Върколака

Гунди - Легенда за любовта (2024)

Gundi-Legend of Love
Актьори
Pavel Ivanov, Dimiter D. Marinov, Alexandra Svilenova
Режисьор
Димитър Димитров
Сценарист
Емил Бонев
Снимки
София
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държава
Трейлър на Гунди - Легенда за любовта (2024)
62
Абонирай се за YouTube канала ни
Филм за легендарния български футболист Гунди, любовта му с богато момиче и държавната система, която застава срещу него.

Филм за легендарния български футболист Георги Аспарухов известен като Гунди. Филмът проследява животът му в сравнително кратък интервал от време – от срещата му в Величка Маркова до преждевременната му смърт при автомобилна катастрофа. Това е най-драматичната и трудна част от живота му, защото въпреки че произхожда от бедно семейство и е в разцвета на кариерата си, той се сблъсква с Партията и проблемите, които тя му поставя на пътя.

На фона на България през 60-те и 70-те години на ХХ век, филмът ни пренася в ключови моменти от живота на Футболиста на века, като пресъздава тези събития, сякаш се развиват пред очите ни.

Георги Аспарухов израства в бедно семейство в краен квартал и среща приказната невъзможна любов с момиче от богато семейство. Но неговия романс няма да е единственото невъзможно предизвикателство, защото той мечтае за голяма кариера на футболист. Неговата честност създава допълнително проблеми, а когато мечтаното бъдеще бавно се очертава пред очите му, държавната система му нанася съкрушителен удар, организиран от високопоставени служители и агент на Държавна сигурност.

Филмът ще покаже два от най-важни момента от кариерата на Гунди: незабравимия мач срещу Белгия, в който с неговите голови националния отбор е класира за Световното първенство. Ще научим повече за зашеметяващата оферта на Милан. Сценария включва неразказани истории за живота му. Той и съпругата му се изправят пред предизвикателствата на неразрушимата си връзка.

Заглавието “Легенда за любовта” идва от идеята, че любовта е безгранична, от гледна точка на нейните изметения. Във филма тя е представена едновременно като любов на двама души, но и в отношение на спорта като амбиции и на феновете.

Филмът не разполага с голяма свобода, защото е базира на действителна личност, което от своя страна поставя не само граници, но се явява като отговорност.

Работата по филма, разработка, сценарий и подготовка е отнела цели 5 години. Сцените с футболните мачове и публиката са компютърно създадени.

В главната роля влиза изгряващата звезда Павел Иванов. Завъшил НАТФИЗ едвам 2016 г., само за няколко години се утвърдява като успешен актьор с участието си в Полицаите от края на града.

В ролята на Лита влиза Александра Свиленова. Въпреки че тя също е изгряваща звезда, това е най-значимата ѝ роля до момента.