Сбогом Кристофър Робин (2017)

7.123 530 votes
Актьори
Domhnall Gleeson, Kelly Macdonald, Margot Robbie
Режисьор
Simon Curtis
Сценарист
Simon Vaughan, Frank Cottrell Boyce
Снимки
UK
Жанр
Исторически
Година
2017
Премиера
Държава
Англия
Продължителност
1 ч 47 мин
Трейлър на Сбогом Кристофър Робин (2017)
668
Абонирай се за YouTube канала ни
Всеки познава приключенията на Мечо Пух, но малцина знаят какво е животът на автора му, който се бори с пост-травматичния стрес породен от Първата световна война. Това не е само един филм, а реалната история на писателя, която има такъв феноменален и неочакван край. Засегнати са теми, близки до сърцето и до всеки един от нас, който предстои да бъде родител.
Това е стария филм! Новия филм, премиерата на който е 2018 г. е Историята на Кристофър Робин (2018)

A.A. Милн (Алън Александър Милн) служи като войник по време на Първата световна война и едва ли след това може да забрави травматичните преживявания. През 1920 г. с жена си Дафни се премества в селска къща в Източен Съсекс. Едва след пет години той си почива от преживяното по време на войната. Въпреки това, той иска да напише нещо свързано с войната. Той се отказва от уменията на детегледачката Олив и започва да отделя повече внимание на детето си, което обича да си играе със своите плюшени играчки: мечка на име Уини Пух, малко прасе, тигър и магаре. Неочаквано вдъхновение от тях, той започва да пише разкази, в центъра на които са Кристофър Робин и плюшените му приятели. Тази негова работа има огромен успех и е дълбоко обичана от почти всяко дете във Великобритания. Неговото семейство е затрупано от международния успех на творбите му, способни да внушат надежда и утеха в Англия, която се е върнала от Първата световна война. Така се ражда магическият свят на Мечо Пух и неговите животински приятели и внезапно цялото семейство се озовава в светлината на успеха на детската книга. Но славата също има своите сенчести страни, с които малкото семейство трябва да се научи да се справя.

Филма се основава на живота на английския автор A.A. Милн. Британският писател не е имал лесни отношения със сина си. Независимо от това, той е вдъхновен в началото на 20-те години и издава книжката Мечо Пух през 1926 г. Две годни по-късно следва втория том. Днес световноизвестните имена на герои като “Пух”, “Тигър” и “Прасчо”, са били взети от играчките на сина му, а човешкото момче в приказките, е детето му. Кристофър Робин.

С участието на

 • Margot Robbie
  Margot Robbie
  Марго Роби

Всички части

 1. Сбогом Кристофър Робин (2017)
  Сбогом Кристофър Робин (2017)
 2. Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух (2018)
  Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух (2018)