Кунг-фу панда 4

Снежни топки

Snowtime!
61.5 хил. гласа
Актьори
Ballan, Играта, Искрен Пецов, Йоанна
Режисьори
François Brisson, Jean-François Pouliot
Сценаристи
Roger Cantin, Normand Canac-Marquis
Жанр
Анимация, Драма, Комедия
Година
2015
Премиера в България
Държава
Канада
Продължителност
1 ч 22 мин
Трейлър на Снежни топки
145
Абонирай се за YouTube канала ни
Банда малчугани започват битка със снежни топки, която стига твърде далеч. Те ще разберат, че приятелството трябва да е над всичко.

Историята се развива в малко идилично селце около голяма банда пакостници. Тук всичко е пъстро, красиво и живописно с изключение на зимите. Когато идва зимата и затрупва селото със сняг, малките деца нямат голям избор за лудуване. Докато снежните преспи се трупат и светът изглежда замръзнал, единствено пушещите комини показват, че все още часовникът тиктака. На децата им хрумва идеята за битка със снежни токи, без никой да подозира, че дни по-късно това ще се превърне в страстна игра, която ще вдигни градусите, ще ускори пулса на времето, а всичко онова като сън, глад и умора ще остане на заден план. До края ваканцията цялото време е планирано и дори няма да стигне.

От снежна крепост, играта преминава в по-горно ниво на цял епичен снежен замък. Който успее да го превземе, печели. Малката Софи е от защитниците и трябва да пази замъка от атаките на Люк и отбора му. Техните умения бързо ги превръщат в генерали. Правилата в играта обаче са строги и важат за всички – враговете нямат право да говорят помежду си. Но разбира се и това правило е разрушено, когато става дума за приятелство и най-вече от факта, че никой не знае истината за двамата заклети врагове – те се харесват.

Състезанието придобива неочаквани обрати, след като в първия ден екипа на Люк е отблъснат, а във втория друго момче е измислило пъклен план с ледени топки покрити със сняг. Би трябвало с тях да може да проникне в замъка. След като ценен информатор на Софи издава плана, тя решава да отвърне с топки с боя и сняг! В следващите дни обаче ожесточената игра започва да разделя леко по-леко приятелите, без да подозират за неволните наранявания, до които могат да стигне. Когато стигат твърде далеч, става ясно, че играта е разделила малките приятели и идва време за се помирение.

Това е една трогателна история за приятелството или като гласи една поговорка, Маниите идват и отминават, истински важните неща като приятелството, остават вечни.

Филмът се превръща в най-касовата канадски за 2015 г.