Годзила 2: Кралят на чудовищата (2019)

Актьори
Sally Hawkins, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown
Режисьор
Michael Dougherty
Сценарист
Michael Dougherty, Max Borenstein
Снимки
Atlanta, USA, Georgia
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
2019
Премиера в България
31 Май 2019
Държава
USA
Трейлър на Годзила 2: Кралят на чудовищата (2019)
4.7 / 5 - 6 vots
4188
23
1
Трейлър на Годзила 2: Кралят на чудовищата (2019)
Сюжета на продължението на филма от 2014 г. не е напълно известен. Знаем, че в тази част ще се появят още няколко чудовища, които са врагове на Годзила.
През 2014 година в залеза на слънцето, огромния гущерът, като крал на чудовищата и опустошител на градовете се потопи в дълбините на океана, при това толкова дълбоко, колкото да изчезне и стане невидимо всяко същество от неговия калибър. И това се случва по-бързо, отколкото хората предполагаха. Той беше търсен и търсен, но без успех.
В предната част, ядреният учен Джо и американският военен Форд, 15 години след бедствието на ядрените реактори в японския, разбират че са правени експериментни върху огромни първобитни чудовища. Безпрецедентната война срещу тях и хората изглежда като химерна заплаха за разрушение. За жалост или щастие, тези същества си имат един естествен враг – Годзила. Въпреки че всички се стремят да доминират на планетата, самото бъдеще на човечеството е заложено… Кои ще бъдат тези чудовищата – Мотра, Родан или огромния Кинг Гонг? Какво ли още ще ни донесе 2019 година?
Предистория и информация

Въпреки че Гарет Едуардс (Чудовища 2010) изрази в интервюта, че смята първата част за самостоятелен и завършен филм, то успехът от 500 милиона долара в световен мащаб, бързо подхрани подозрението, че Legendary Pictures и Warner Bros ще създадат втора част. Първоначално мнозина смятаха, че с решението за продължение се блъфира и използва само за подклаждане на медиите, но бързо стана ясно, че първото продължение е в ход.

Дори Гарет Едуардс пропътува до тук, след много по-голям франчайз: Rogue One: История от Междузвездни войни. През май 2016 г. в два блокбъстъра беше обявено, че Едуардс иска да се върне към по-малки проекти, така че се оттегля от втората част.

Фактът, че за създаването на Конг: Островът на черепа, Legendary Pictures се премести от Universal към WB като кредитор, буди подозрения, че в тази част ще се появи, най-голямата маймуна на света: Кинг Конг.

 

С участието на
 • Vera Farmiga
  Vera Farmiga
  Вера Фармига

Всички части

 1. Годзила (2014)
  Годзила (2014)
 2. Годзила 2: Кралят на чудовищата (2019)
  Годзила 2: Кралят на чудовищата (2019)