Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Фондация Сезон 2 (2023)

Foundation
7.697 хил. гласа
Сезон 2
10 епизода
Актьори
Jared Harris, Lou Llobell, Terrence Mann
Сценаристи
David S. Goyer, Josh Friedman
Снимки
Troy Studios, Castletroy, County Limerick, Ireland
Жанр
Sci-Fi, Драма
Година
Премиера
Държави
Ирландия, САЩ
Трейлър на Фондация Сезон 2 (2023)
1 319
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Фондация Сезон 2 (2023)
Във втория сезон на Фондация Гаал намира своя генетично създадена дъщеря, с която трябва да спасят галактиката от гибелта, която я очаква.

Младият гений Гаал със сигурност си е представялa по различен начин приключенията си с Фондацията, основана от Хари Селдън. Той е събрал група от хора, експерти в най-различни области, експерти от най-различни области, за да създадат така наречената Фондация на планетата Терминус. Те трябва да се подготвят за падането на Галактическата империя, за да могат да променят хода на човешката история. Тъмната епоха е неизбежна, а тяхната цел е да намалят драстично нейния периода.

След като Гаал вижда убийството на Хари, тя е спасена от приятелят ѝ, който я вкарва в спасителна капсула, с която тя се носи из космоса в продължение на няколко десетилетия, докато не се приземява на  звезден кораб. Тук се намира холограма на покойния Хари, която разкрива плановете му за създаване на тайна втора фондация на Гаал. Гаал отказва и се отправя в спасителната капсула към родната си планета Синакс, където най-накрая пристига след повече от 100 години.

Там се натъква на спасителна капсула, в която се намира Салвор – млада жена, създадена с помощта на ДНК-то на Гаал. Заедно, като майка и дъщеря, те трябва да намерят начин да реализират целите на Фондацията, докато генетичната династия на Империал приближава галактиката към нейната гибел.

Изминал е цял век, но конфликтите продължават да тлеят и заплашват цялата вселена да потъне в хаос. От дълбините на космоса се появява мистериозна кралица, която умело се възползва от разпадането на Клеоните, за да осъществи коварния си план – унищожаването на Империята. Междувременно Хари, Салвор и Гаал се натъкват на изненадващо откритие. В отдалечена колония те се сблъскват с могъщите менталици, които имат способността да четат или формират мислите на останалите. Дали ще се превърнат в заплаха? Докато Хари започва да засилва влиянието си, гибелта се приближава все повече, защото вече войната изглежда неизбежна.

Сезони

  1. Фондация (2021)
    Фондация (2021)
  2. Фондация Сезон 2 (2023)
    Фондация Сезон 2 (2023)